Hyppää sisältöön

Yle Areenan urheilutarjonta uudistuu – palloilusarjoja joka arki-ilta

Myös TV2:n Urheiluviikonloppu uudistuu.

Kuva: Ville Vuorinen
Yle Urheilu

Yle Urheilu alkaa näyttää arki-iltaisin kotimaisia palloilusarjoja Yle Areenassa. Yle Areenan urheiluosiosta tulee aiempaa kanavamaisempi.

- Urheilun seuraaminen siirtyy yhä enemmän verkkoon, ja me haluamme siirtyä mukana. Tämä on meille ensimmäinen askel urheilun kokonaisvaltaisen verkkopalvelun rakentamisessa. Yle Areenan urheilukanavan perustaksi rakennetaan helposti löydettäviä vakiopäiviä perinteisen television ja radion vankan urheilutarjonnan rinnalle, kertoo Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen.

Jokaisella arkipäivällä on Areenassa oma palloilulajinsa: maanantaisin näytetään lentopalloa, tiistaisin Mestarien liigaa silloin, kun sitä pelataan, keskiviikkoisin koripalloa, torstaisin salibandyä ja perjantaisin on vuorossa jääkiekon Mestis.

- Tarkoitus on vielä tämän vuoden aikana julkaista Urheilun Areena, josta kaikki Ylen urheilusisällöt – kuva, ääni, teksti ja tilastot – löytyvät helposti samasta paikasta. Teemme päivittäin keskimäärin noin kahdeksan tuntia urheiluohjelmaa eri välineisiin. Uudistuksen jälkeen nuo tunnit hyödynnetään paljon paremmin ja sporttifanit löytävät lajit Areenasta entistä helpommin, sanoo Pokkinen.

Myös TV2:n ohjelmistossa oleva Urheiluviikonloppu uudistuu.

- Urheiluviikonloppu laajenee nyt myös perjantai-iltoihin. Ohjelman kokonaisuutta muokataan siten, että parhaat elementit säilyvät. Ennallaan säilyy se, että tarjoamme katsojille live-urheilutapahtumien lisäksi hyviä keskusteluja, kovimpia urheilijatähtiä ja parhaita puheenaiheita, kertoo Urheiluviikonlopun tuottaja Johanna Rikman.

- Sunnuntain palloilut siirretään perjantaille ja saadaan yksi tv-urheilupäivä lisää. Sunnuntain Urheiluviikonloppu-studioista luovutaan. Urheiluviikonlopun juontajia ovat Kristiina Kekäläinen, Kaj Kunnas, Jere Nurminen ja Niki Juusela.

Suosittelemme sinulle