Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Granin puolustus yrittää pehmittää HIFK:n tykit Ylen tv-peleissä

HIFK:n mitalijahti on kestänyt käsipallon miesten SM-liigassa jo lähes 30 vuotta.

yleiskuva käsipallosta
Kuva: EPA
Petri Sjöblom
Avaa Yle-sovelluksessa

Naisten SM-sarjan ottelu HIFK-GrIFK lauantaina 15.10. TV2 klo 15-16.40. Miesten SM-liigan ottelu HIFK-GrIFK TV2 klo 17.05-19.00.

Helsingin IFK:lla on pitkät ja kipeät perinteet miesten käsipallossa. IFK on tottunut jahtaamaan menestystä jo vuosikymmeniä, ja jälleen joukkue on hieman vahvistunut viime kaudesta.

HIFK:n edellinen SM-mitali on vuodelta 1989 ja mestaruus kaudelta 1974.

Päävalmentaja Toni Kallio luottaa hyökkäysvoimassa kolmikkoon Roman Protcenko, Sergey Shevchenko ja Kristian Jansson, joka siityi Helsinkiin mestarijoukkue Cocksista.

Protcenko on heittänyt viidessä ottelussa 31 maalia. Hän on maalipörssissä kolmantena, edellä ovat vain Cocksin Teemu Tamminen ja BK-46:n Oscar Kihlstedt, jotka ovat viimeistelleet 35 maalia.

- HIFK:n hyökkäyskolmikko pystyy haastamaan GrIFK:n puolustuksen, mutta vaikeuksia tulee heti, kun kolmikko väsyy. Vaihtorulettia on pyöritettävä, koska Jansson uurastaa kovaa myös puolustuspäässä, Yle Urheilun asiantuntija Tomi Salminen sanoi.

- IFK:n omassa päädyssä on soinut liikaa, joten puolustus on hakusessa, Salminen jatkoi.

IFK:n maaliin on isketty viidessä pelissä 137 maalia eli lähes noin 28 osumaa ottelussa. IFK on sarjassa viidentenä, kun GrIFK porskuttaa kolmantena, osittain paremman puolustuksen ansiosta.

Grani on päästänyt 104 maalia, vain Cocksilla on ollut alkukaudesta tiiviimpi puolustusmuuri.

- Richard Sundberg johtaa Granin puolustusta, ja joukkue on lähtenyt uuteen kauteen viime kevään finaaleista viisastuneena. Valmentaja Mikko Koskuella on paljon annettavaa Granin nuorelle joukkueelle, Salminen painotti.

Granin puolustus yrittää pysäyttää Linda Cainbergin

Yle Urheilu näyttää lauantaina miesten ottelun lisäksi naisten SM-sarjan pelin HIFK-GrIFK. Kolmen kierroksen jälkeen Grani on sarjataulukossa toisena ja HIFK neljäntenä, mutta molemmilla joukkueilla on kasassa neljä pistettä.

- Jälleen tasainen peli tulossa. HIFK:lla on paljon muutoksia, muun muassa uusi päävalmentaja Björn Nylund, joka menetti Lotta Kuljun Ruotsiin, Salminen kertoi.

Granin puolustuspeli on kulkenut alkukaudesta, sillä joukkueen verkkoon on heitetty kolmessa ottelussa vain 60 maalia. Nyt Grani joutuu pohtimaan, kuinka se pysäyttää IFK:n kovat heittäjät Linda Cainbergin, Johanna Hillin ja Ida Väyrysen.

Maajoukkuepakki Cainberg on SM-sarjan maalipörssin ykkönen 20 maalillaan.

- Granin puolustus yrittää varmasti ottaa Urheilutalon kapealla kentällä tilan ja vauhdin pois. Voivat hyvinkin piinata IFK:ta loppuun asti, Salminen muistutti.

Suosittelemme