Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Turun kaupunginteatteri rokkaa takaisin 1980-luvulle

Kasarimusikaali Rock of Ages esittelee 1980-luvun suurimmat rock- ja pophitit ensi kertaa Suomessa.

Mikael Saari ja Veeti Kallio poseeraavat kameralle Rock of Ages -musikaalin rooliasuissa.
Mikael Saari (Drew Boley) ja Veeti Kallio (Stacee Jaxx). Kuva: Yrjö Hjelt / Yle
Yrjö Hjelt
Avaa Yle-sovelluksessa

Pitkän linjan rock-mies Veeti Kallio sanoo ottaneensa heti ja mielellään vastaan kutsun esiintyä Turun kaupunginteatterin uutuusmusikaalissa Rock of Ages.

– En minä tiennyt tästä musikaalista mitään, mutta kun asun lähellä Turkua, niin suostuin heti. Joudun aika paljon vuosittain istumaan autossa, niin ajattelin, että vihdoinkin olisi lähellä töitä, Veeti Kallio nauraa.

Lontoo, New York...

Rock of Ages ei ole mikä tahansa musikaali. Se on saavuttanut huikean suosion maailmalla, ja on yksi pisimpään New Yorkin Broadwaylla pyörineistä esityksistä. Musikaalista on tehty myös samanniminen elokuva.

– En ole sitä elokuvaakaan nähnyt. Se on myös hyvä, kun jos tekee jotain roolia, että se ei ole tuttu, koska sitä lähtee helposti apinoimaan, sanoo Veeti Kallio.

Veeti Kallio poseeraa kameralle Rock of Ages -musikaalin rooliasussa.
Veeti Kallio Rock of Ages -musikaalin lavasteissa Turun Domino -teatterissa. Kuva: Jussi Kallioinen / Yle

Rock of Agesia on kutsuttu kasari- ja jukeboximusikaaliksi eikä syyttä, sillä esitys on rakennettu 1980-luvun tunnetuimpien rock- ja poplaulujen ympärille.

– Tässä musikaalissa laulaminen on melko keuhkoja vaativaa työtä. Esimerkiksi Damn Yankeesin High Enough -biisissä saa kyllä laulaa niin korkealta kuin pystyy, Mikael Saari sanoo musikaalin huippuhetkestään.

Kovaa ja korkealta

Musikaalissa kahden nuoren rakkaustarinaa siivittää musiikki, jonka takana ovat muun muassa Bon Jovi, Twisted Sisters, Whitesnake, Europe ja Poison.

– Kaikki biisit eivät olleet entuudestaan tuttuja, mutta suurin osa toki. Tässä saa elää nuoruuttaan uudelleen, Veeti Kallio sanoo.

Parikymmentä vuotta Veeti Kalliota nuorempi Mikael Saari eli myös 80-luvulla nuoruuttaan, tosin vasta kapaloissa ja potkuhousuissa.

– Kaikki parhaat biisithän oli tehty jo siinä vaiheessa kun minä olin syntynyt, nauraa vuonna 1988 syntynyt Mikael Saari.

Rock of Ages saa ensi-iltansa Suomessa Turun kaupunginteatterissa perjantaina 21.10.

Suosittelemme