Hyppää sisältöön

Lintukin hiljentyy luonnon kauneuden äärellä – katso upea vuoden luontokuva

Saana-tunturin laelta otettu kuva toi vuoden luontokuvapalkinnon.

Vuoden luontokuva 2016: Kiiruna maailman laidalla. Kuva: Juha-Pekka Paananen

Vuoden luontokuvaksi on valittu Juha-Pekka Paanasen lintukuva Kilpisjärven Saana-tunturin laelta katselevasta kiiruna-linnusta.

36. kerran järjestetyn valtakunnallisen kilpailun voittanutta saarijärveläisen Paanasen Kiiruna maailman laidalla -kuvaa tuomaristo piti taidokkaana ja raikassävyisenä. Kuvassa pehmeä, lämmin valo muotoilee karua kohdetta ja alueen tunturimaisemaa.

Vuoden luontokuva 2016 -kilpailun Luonto ja ihminen -sarjan voittajakuva: Veneilijä. Kuva: Ilkka Niskanen

Linnut ovat voittaneet myös aikaisemmin kilpailun pääpalkinnon. Muun muassa edellisenä vuonna Matti Pukin abstrakti ja graafinen lokeista otettu lentokuva voitti saman palkinnon.

Tämänkertaisen kilpailun tulokset julkistettiin Turussa.

Kilpailukuvien määrä kasvanut

Luontokuvakilpailussa on kahdeksan sarjaa. Paanasen kiiruna-kuva osallistui kilpailun lintu-sarjaan. Tuomaristo valitsi sarjojen voittajat ja niistä yhden vuoden kuvaksi noin 13 000 kuvan joukosta.

Nuorten sarjan voittajakuva: Vanhapoika viiksekäs Kuva: Lasse Kurkela

Kilpailun suosio kasvoi hieman viime vuodesta. Kymmenen vuoden takaiseen verrattuna kilpailuun lähetettyjen kuvien määrä on yli kaksinkertainen. Kuvaajien määrä on myös ollut kasvussa. Nyt kuvaajia oli reilu 900, kun vielä kymmenen vuotta sitten osallistuneita kuvaajia oli alle 800.

Suomen Luonnonvalokuvaajat -yhdistyksen luontokuvakilpailusta kootaan Suomea kiertävä valokuvanäyttely.

Suosittelemme sinulle