Hyppää sisältöön

Aikamatkailu Mikaelin kanssa tuo pikkuväen Tuomiokirkon lähistölle sunnuntaina

Tuomiokirkkotori suljetaan yleiseltä liikenteeltä sunnuntaina kello 11.00 - 14.00 ja Kirjastosillalla kielletään polkupyöräily kello 11.00 - 14.00.

Mikael Agricolan patsas.
Kuva: Elina Ojanotko / Yle
Minna Rosvall

Missä Mikael? -kaupunkiseikkailussa Turun Mikael koulupoikineen johdattaa osallistujat aikamatkalle 1500-luvun maisemiin. Kaupunkiseikkailussa osallistujat pääsevät kiertämään toiminnallisia rasteja seudulla, jossa Suomen reformaattori, kirjakielen isä ja Turun piispa Mikael Agricolakin liikkui 500 vuotta sitten.

Kohteet Tuomiokirkon läheisyydessä ja Aurajoen rannalla on valittu ilmentämään reformaation ajatuksia ja ne tukeutuvat seitsemään kristilliseen hyveeseen; usko, toivo, rakkaus, oikeamielisyys, viisaus, rohkeus ja kohtuullisuus.

Yhteisellä aloitusrastilla Tuomiokirkontorilla kuullaan itsensä Mikael Agricolan puhe ja murretaan konkreettisesti ihmisten ja Jumalan välissä aikanaan seissyt muuri.

Kaikille avoimen ja maksuttoman kaupunkiseikkailun on käsikirjoittanut Tytti Issakainen ja ohjannut Johanna Niemi.

Tapahtuma on osa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän ja Turun kaupungin Reformaation merkkivuoden ohjelmaa ja sen tuottaa seurakuntayhtymän Kasvatusasian keskus.

Suosittelemme sinulle