Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Räävittömästä hittipelistä tutun amisauton voi bongata ensi kesänä Suomen peräkylillä

"My Summer Car" -pelin keskiössä oleva Datsun 100A saa tosielämän näköisversion Oulun Haukiputaalla.

My Summer Car -peli muuttuu todeksi Haukiputaalla, missä Samu Niemelä kunnostaa 100-ampeerisesta mainosautoa pelille. Kuva: Paulus Markkula / Yle
Marko Pinola
Avaa Yle-sovelluksessa

Voihan puuttuva laturinremmi ja kymppimillinen kiintoavain! Sympaattinen junttisimulaattori My Summer Car -tietokonepeli on valloittanut Steamin pelikaupan rytinällä.

Lokakuun 24. päivä julkaistu peli keikkuu marraskuun alkupäivinä pelikaupan myydyimpänä pelinä, jättäen taakseen liudan kansainvälisiä megapelejä.

Johannes Rojolan pelissä muun muassa puuhastellaan legendaarisen Datsun 100A:n parissa. Auto on pelin alussa niin sanotusti levällään ja se pitää osa kerrallaan kunnostaa pikkupaikkakuntien paahteiset kesäpäivät kestäväksi kärryksi.

Kunnostaminen on haastavaa, sillä osat maksavat, naapurin isäntä pyytää tyhjentämään lietekaivoa ja välillä pitäisi muistaa tankata kaljaa ja makkaraa.

Datsun 100A moottoritila
Datsun 100A moottoritila
Datsun 100A on mallinnettu suomalaiseen "My Summer Car" -peliin pikkutarkasti.

Kesäkärryä pukkaa

Nyt pelin bensankatkuista tunnelmaa ei enää tarvitse aistia ainoastaan virtuaalisesti.

Pelin beetatestaajanakin toiminut ylivieskalaislähtöinen Samu Niemelä rassaa pelin mainostamiseen tarkoitettua Datsun 100A:ta.

– Startin herätevirta on hukassa, mutta muuten pelittää hienosti. Ei ole reikiäkään mikä on aivan ihmeellistä tälle mallille, Niemelä hämmästelee.

Auton tulee niin monta My Summer Car -logoa, ettei kenellekkään jää epäselväksi, mistä on kyse.

Punainen vanha auto, Datsun 100A
Punainen Datsun 100A, tuleva My Summer Car Kuva: Samu Niemelä

Kun auto on valmis, on sille luvassa mielenkiintoisia ajokilometrejä.

– Visioimme, että ajelisimme pikku pitäjien syrjäkylillä ja tekisimme sometusta tyyliin bongaa My Summer Car ja voita ilmainen Steam-koodi. Eli röyhkeästi mainontaan käytettäisiin autoa.

– Autossa on myös vetokoukku. Siihen voisin pistää 80-luvulta peräisin olevan hirveän näköisen peräkärryn. Jospa siihen pistäisi vielä jonkun plakaatin, Niemelä tuumaa.

Ruma ja pieni mutta luotettava 100-ampeerinen

Autonrassauksen tarkkuus on Niemelän mukaan mallinnettu peliin uskottavasti.

– Kaikkea aina venttiilien ja kaasuttimien välityksistä lähtien voi säätää. Rojola aikoi implementoida peliin myös auton seksikkään punaisen plyysisisustuksen ja kattoluukun, Niemelä nauraa.

Rojola aikoi implementoida peliin myös auton seksikkään punaisen plyysisisustuksen.

Samu Niemelä.

Autonrassaus kuluttaa energiaa ja siksi pelin päähenkilö pitääkin pitää hyvässä ruoassa ja juomassa muun muassa makkaralla ja keskioluella.

Niemelä ei ole kuluttanut kyseisiä elintarvikkeita paljoa autoprojektin aikana, mutta erästä pelistäkin tuttua puuhaa hän on harrastanut näidenkin edestä.

– On tullut saunottua kyllä urakalla!

Itse Datsun 100A:ta Niemelä kuvailee asianmukaisen ronskisti mutta samalla ihaillen.

– Ruma, uskomattoman pieni mutta hyvin huollettuna luotettava auto. Ei ihme että se oli 70-luvulla Suomen suosituin auto.

Suosittelemme