Hyppää sisältöön

Lisätyn todellisuuden sovellus vie ihmiset 1500-luvun tapahtumiin Turun tuomiokirkossa

Sovellus kertoo siitä, kun uskonpuhdistus saapui Suomeen.

Yle Uutiset Lounais-Suomi: Piispa Kaarlo Kalliala testasi uutta lisätyn todellisuuden sovellusta Turun tuomiokirkossa
Yle Uutiset Lounais-Suomi: Piispa Kaarlo Kalliala testasi uutta lisätyn todellisuuden sovellusta Turun tuomiokirkossa
Paula Koskinen

Turun tuomiokirkossa voi jatkossa tutustua uskonpuhdistuksen aikaan mobiilisovelluksen avulla. Lisätyn todellisuuden sovellus Sanan seppä kertoo, millaisia muutoksia uskonpuhdistus aiheutti kirkkoon ja kansan elämään. Tarinassa seurataan fiktiivistä perhettä, joka laittaa poikansa Turun kouluun Mikael Agricolan oppiin.

Sanan sepän avulla käyttäjä voi katsoa tablettitietokoneen näytön kautta kahdeksan eri kohtausta. Tarinan hahmot näkyvät näytöllä kirkon todellisessa ympäristössä. Kohtaukset sijoittuvat eri puolille tuomiokirkkoa.

Sovellus on tehty Turun yliopiston, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sekä Kirkkohallituksen yhteistyönä, ja se on osa 500-vuotismerkkivuoden tapahtumia. Sovellus on suunnattu tuomiokirkossa vieraileville, ja sitä voidaan käyttää myös historiaan, uskontoon, äidinkieleen ja tekniikkaan liittyvänä oppimateriaalina, kun koululuokat vierailevat kirkossa.

Sovellus on pääosin suomenkielinen, ja se on tekstitetty ruotsiksi ja englanniksi.

Maksuton sovellus tulee marraskuun aikana ladattavaksi  Google Play -kauppaan ja AppStoreen. Tuomiokirkossa on lainattavissa muutamia tabletteja, joisssa sovellus on valmiina.

Suosittelemme sinulle