Hyppää sisältöön

Luokkakokous veti Jaajo Linnonmaan neuvottomaksi: "Soitin ohjaajalle kyynelsilmin kaksi viikkoa ennen kuvauksia"

Yleisön on ollut vaikea erottaa juontaja Jaajo Linnonmaan persoona hänen sikailevasta Luokkakokous-roolihahmostaan. Linnonmaa uusii roolinsa hittielokuvan toisessa osassa, joka perustuu ensimmäisen osan tapaan tanskalaiskomediaan.

Sami Hedberg ja Jaajo Linnonmaa.
Tähtihetkessä vierailivat Luokkakokous-elokuvien näyttelijät Sami Hedberg ja Jaajo Linnonmaa.

Aikuiset miehet sikailevat jälleen valkokankaalla supersuositun elokuvan jatko-osassa. Luokkakokous 2 - Polttarit -elokuvassa nähdään ensimmäisen osan tapaan pääkolmikkona Aku Hirviniemi, Jaajo Linnonmaa ja Sami Hedberg.

Linnonmaa muisteli Ylen aamu-tv:n Tähtihetkessä valmistautumistaan ensimmäiseen elokuvaan Taneli Mustosen ohjauksessa.

– Soitin kyynelsilmässä mökiltä kaksi viikkoa ennen kuvauksia ohjaajalle, että miten valmistaudun tähän. Tykkään aina valmistautua hyvin töihini. Ohjaaja sanoi, että opettele vain vuorosanat, että hän ohjaa ja ei ole hätää. Se meni sillä kaavalla.

Toiseen elokuvaan Linnonmaa valmistautui vain kohtaus kerrallaan, eikä opetellut koko käsikirjoitusta ulkoa.

– Välillä sanoin, ohjaajalle, että hei nyt teen tämän kohtauksen uudestaan, kun olin huomannut, että Akukin teki niin ensimmäisen elokuvan kuvauksissa.

Sami Hedberg pääsi toteuttamaan pitkäaikaisen unelmansa

Juontajana tunnettu Linnonmaa ja koomikkona työskentelevä Hedberg tekivät Luokkakokouksessa ensimmäiset elokuvapääroolinsa. Molemmat kiittelevät elokuvan tuottajaa Jesse Fryckmania riskin ottamisesta heidän kanssaan.

– Silloin kun meitä kysyttiin elokuvaan ja kerrottiin hahmoista, sanoin heti, etten lähde mukaan jollen saa olla hahmoista rokkitähti. En tiedä sitten oliko Sami ajatellut, että juuri hän on se rokkitähti ja panomies, sanoo Linnonmaa.

Sami Hedbergille Luokkakokous-roolissa toteutui suuri unelma.

– Minulle tämä on tosi henkilökohtainen juttu. Olen 19-vuotiaana pyrkinyt Teatterikorkeakouluun pääsemättä sisään. Se tuli aika isona kolauksena, mutta silloin päätin, että menen jotain toista kautta eteenpäin, enkä ole ikinä luovuttanut. Rakastan esiintymistä sen kaikissa olomuodoissa, sanoo Hedberg.

Luokkakokouksen jatko-osassa juhlitaan polttareita. Kuva: Alvi Pakarinen / Solar Films

Jaajo Linnonmaa menee katsomaan elokuvaa salaa muun yleisön joukkoon

Elokuvakatsojat eivät ole täysin osanneet erottaa Linnonmaan persoonaa hänen elokuvahahmoistaan, joka sekoilee viinan ja seksin kanssa.

– Minulle on tultu kuittailemaan kohtauksesta elokuvassa, että miten sinä Jaajo nyt tuollaista teit. Myös moni ystäväni sanoi, että ensimmäiset 15 minuuttia menee yrittäessä ymmärtää, että se hahmo ei ole Jaajo vaan roolihenkilö, sanoo Linnonmaa.

Sekä Linnonmaalla että Hedbergilla on kunnianhimoa kehittyä näyttelijäntyössä.

– Olen tehnyt radiossa Aamulypsyä nyt kymmenen vuotta. Kuuntelen yhä lähetyksen aina jälkikäteen miettien, miten voisin vielä kehittyä. Aion katsoa nyt leffankin vielä toiseen kertaan ja pohtia, mitä olisin voinut tehdä vielä paremmin. Menen salaa yleisönäytökseen katsomaan, sanoo Linnomaa.

Suosittelemme sinulle