Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Kauniaisissa tyrmistyttiin turvapaikanhakijalapsien ryhmäkodista: "Liian hieno talo"

Turvapaikanhakijoiden ryhmäkodiksi kaavaillun talon naapurit ovat kirjelmöineet asiasta Kauniaisten kaupungille.

Kauniaisten vaakuna kaupungintalon seinässä
Kauniainen Kuva: Yle
Mia Gertsch
Avaa Yle-sovelluksessa

Pakolaislapsille kaavailtu ryhmäkoti kuumentaa tunteita Kauniaisissa, kertoo Svenska Yle. Helsingin Diakonissalaitos aikoo majoittaa lähinnä Afganistanista tulevia lapsia Kauniaisista vuokraamaansa taloon. Näillä näkymiin perheryhmäkodissa asuisi yhdeksän alaikäistä.

Talon käytön ryhmäkotina on hyväksynyt Kauniaisten rakennuslautakunta.

Talon naapurissa asuvat kauniaislaiset ovat kuitenkin suivaantuneet suunnitelmista ja kirjelmöineet asiasta kaupungille. Kannanotossa sanotaan, että perheryhmäkodiksi kaavailtu talo on liian hieno ja antaa täysin väärän kuvan keskivertosuomalaisen arjesta.

Lisäksi alue, jossa talo sijaitsee, on kirjelmöijien mukaan liian syrjäinen maahanmuuttajalapsien kotoutumiselle. Naapurit ovat myös huolissaan alueen turvallisuudesta.

– Tämä tuskin on sopiva tapa kohdella kauniaislaisia, jotka ovat maksaneet veronsa Kauniaisten kaupungille, kannanotossa todetaan.

Ylen ruotsinkielinen toimitus haastatteli kohutalon naapurustossa asuvia henkilöitä. Yksi haastatelluista kertoi valmistelevansa asiasta valitusta hallinto-oikeuteen.

Korjattu 5.11.2016 kello 16.05: Vaihdettu otsikosta, alaotsikosta ja leipätekstistä vastaanottokeskus sanaksi ryhmäkoti.

Suosittelemme sinulle