Hyppää sisältöön

Yle Puhe pureutuu aiheeseen "urheilija ammatinharjoittajana"

Mitä urheilijan tulisi ottaa huomioon matkalla huipulle? Entä millainen on nykyinen mediamaailma? Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastaus tiistaina 8. päivä marraskuuta Yle Puheen Urheiluillassa.

Sanna Kämäräinen
Sanna Kämäräinen Kuva: Tomi Hänninen
Timo Uusitalo

Yle Puheen Urheiluilta tiistaina 8. marraskuuta 2016 kello 18.03 - 20.00

”Huipulle pyrkivän urheilijan on tunnettava toimintaympäristönsä, jos haluaa menestyä myös ammatinharjoittajana tai urheiluyrittäjänä.”

Urheilijan elanto ei saisi olla kiinni vain siitä miten hän menestyy kerran neljässä vuodessa olympiakisoissa, eikä huipulle ole asiaa jos taustat eivät uran alkuvaiheessa ole kunnossa.

Ammattimainen urheileminen vaatii kunnon resurssit mutta ikävä kyllä turhan moni nuori urheilija joutuu tekemään harjoittelussaan kompromisseja koska taustalla puuhastellaan ilman liiketalouden ja viestinnän osaamista.

Mitä urheilijan tulisi ottaa huomioon matkalla huipulle, millainen on nykyinen mediamaailma, millä ehdoin yritykset ovat valmiita avittamaan matkaa ja mitä erityisesti ei pitäisi tehdä?

Voiko urheilu olla Suomessa ammatti ja urheilija yrittäjä?

Yle Puheen Urheiluillassa on aiheesta keskustelemassa tilintarkastus- ja konsulttiyhtiö KPMG:n urheilujuridiikan ja -verotuksen asiantuntija, entinen liigakiekkoilija Jyrki Louhi.

Puhelimitse keskusteluun osallistuvat mm. liikunnan pitkän linjan mediatoimija, Suomen Mielenterveysseuran viestintäjohtaja Eila Ruuskanen-Himma, Haaga-Helian Sport Business Schoolin yliopettaja Kari Puronaho, Ajo Motorsport -tallin tallipäällikkö **Aki Ajo **sekä kiekonheittäjä, kauppatieteiden maisteri Sanna Kämäräinen.

Yle Puheen Urheiluiltaa isännöivät Jere Pehkonen ja Jouko Vuolle.

Suosittelemme sinulle