Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Nieminen: Kontisella on hyvät mahdollisuudet maailman parhaaksi pelaajaksi

Viime vuonna tennisuransa lopettanut Jarkko Nieminen on seurannut Henri Kontisen otteita iloisena.

Jarkko Nieminen haastattelussa.
Kuva: Heidi Koivunen.
Sanna-Leena Perunka
Avaa Yle-sovelluksessa

Henri Kontinen ja hänen australialainen nelinpeliparinsa John Peers voittivat viime sunnuntaina Pariisissa tenniksen Masters-turnauksen.

- Tunnen Henrin (Kontisen) niin pitkältä ajalta, että hänen menestyksensä ei ole tullut minulle yllätyksenä. Olen tiennyt Henkan potentiaalin aina ja, kun hänen parinsakin on huippupelaaja, on ollut vain ajan kysymys milloin he tulevat voittamaan ison turnauksen, kertoo uuden Espoossa sijaitsevan Padel-hallin avajaisiin tullut Nieminen. Niemisen oli tarkoitus myös pelata avajaisissa Kalle Palanderin parina, mutta jalkavamma esti peliaikeet.

Kontinen on 26-vuotias ja nelinpelaajana vielä nuori.

- Henkka on nuori pelaaja, joten ilman muuta hänellä on kehitettävää, mutta hänella on jo nyt paljon vahvuuksia. Varsinkin nelinpelissä hänellä on paketti todella hyvin kasassa ja hän on yksi maailman parhaista nelinpelaajista.

Nieminen uskoo, että Kontisella ja Peersillä on mahdollisuudet maailman parhaaksi nelinpelipariksi.

- Viimeisistä Masters-turnauksista heillä on taskussa voitto sekä finaalipaikka. Niissä on mukana kaikki parhaat pelaajat, joten heillä on ilman muuta mahdollisuus nousta ensi vuonna maailman ykköspariksi.

Kontisen ja Peersin kausi huipentuu ATP-finaaliturnaukseen Lontoossa. Siellä pelit alkavat tulevana sunnuntaina 13.11. Turnaukseen kelpuutetaan vain kahdeksan parasta nelinpelaajaa.  Turnauksessa pelaavat myös kahdeksan parasta miesten kaksinpelaajaa keskenään.

- Toivottavasti vielä vuoden viimeisessä turnauksessa Lontoossa he saavat jättipotin, päättää Nieminen.

Suosittelemme sinulle