Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

IBO: FSB ottanut kiinni Suomeen pyrkineitä turvapaikanhakijoita

Venäjän turvallisuuspalvelu on pidättynyt viime viikolla Suomeen ja Norjaan pyrkineitä turvapaikanhakijoita, kertoo norjalainen uutissivusto The Independent Barents Observer.

Sallan raja-asema.
Sallan tai Raja-Joosepin raja-asemille ei ole tullut yhtään turvapaikanhakijaa viime talven jälkeen. FSB kertoo pidättäneensä useita Suomeen pyrkineitä. Kuva: Uula Kuvaja
Annu Passoja
Avaa Yle-sovelluksessa

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB kertoo IBO:n mukaan estäneensä viime viikon maanantaina kuudentoista turvapaikanhakijan tulon Suomeen. Ryhmään kuului ihmisiä Syyriasta, Afganistanista, Jemenistä, Kongosta, Ghanasta ja Tansaniasta. Ulkomaalaisten lisäksi FSB kertoo pidättäneensä kaksi venäläistä, jotka olivat yrittäneet saada Venäjän rajaviranomaisia mukaan laittoman maahantulon järjestämiseen. FSB ei tiedottanut, missä pidätys tapahtui.

FSB:n edustajat Murmanskissa kertoivat niin ikään kahden Norjaan pyrkineen iranilaismiehen pidätyksestä viime viikolla, raportoi The Independent Barents Observer. Heitä vastaan on nostettu syytteet laittomasta rajanylityksestä.

Lokakuun lopussa Venäjän valtiollinen mediayhtiö GTRK uutisoi FSB:n pidättäneen Kantalahden rautatieasemalla kaksi Suomeen pyrkinyttä tansanialaismiestä. Heillle annettiin 4000 ruplan sakot sekä määrättiin karkotettavaksi maasta.

Lapin itärajalle ei ole tullut turvapaikanhakijoita sen jälkeen kun Suomi ja Venäjä kevättalvella tekivät määräaikaisen rajasopimuksen Suomen toiveesta. Sopimuksen nojalla rajan saivat Sallassa ja Raja-Joosepissa ylittää vain Suomen, Venäjän ja Valko-Venäjän kansalaiset.

Suosittelemme sinulle