Hyppää sisältöön

Harry Potterista voimia saanut koulukiusattu fani liikuttui Ylen aamu-tv:ssä: Itkin puoli tuntia uuden elokuvan nähtyäni

Harry Potter -sarjaa jatkavaa Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvaa on fanien keskuudessa odotettu innokkaasti. Ylen aamu-tv:ssä vierailleet fanit ovat omistaneet ison osan elämästään velhomaailmalle.

Harry Potter-fanit Aamu-tv:n studiossa.
Tähtihetkessä vierailevat Potter-fanit liikuttuivat puhuessaan uudesta elokuvasta Ihmeotukset ja niiden olinpaikat.
Jenni-Maarit Koponen

Viime aikoina maailmassa ja Suomessa on eletty jälleen kovaa Harry Potter -kuumetta. Harry Potter ja kirottu lapsi -kirjan suomennos ilmestyi juuri ja ensi viikolla teattereihin saapuu elokuva Ihmeotukset ja niiden olinpaikat. Rowlingin kirjaan perustuva elokuva on esiosa Pottereille ja aivan uuden elokuvasarjan aloitus.

Fanit ovat pukeutuneet viime viikkoina jälleen Tylypahkan velhojen asuihin ja katsoneet putkeen kaikki seitsemän aiemman ilmestynyttä elokuvaa. Kaksi kirjailija J.K. Rowlingin luoman maailman ihailijaa purki tuntojaan Ylen aamu-tv:ssä.

– 2011 luulin edellisen elokuvan ilmestyessä, että tämä on nyt tässä, mitään uutta ei ole enää tulossa. Nyt kun on saatu uusi kirja näytelmästä ja uusi elokuva, on aivan mahtavaa päästä takaisin siihen maailmaan, sanoo Mirva Saalasti.

Kuusi kertaa Lontoossa velhojen perässä

Saalasti osallistui alemmin tällä viikolla myös Lontoossa punaisen maton ensi-iltaan.

– Kaikki olivat aivan innoissaan, siellä jaettiin rannekkeita, joilla pääsi alueelle. Siellä näyttelijät, ohjaaja ja kirjailija jakoivat nimikirjoituksia faneille.

Saalasti on vieraillut aikaisemminkin Lontoossa punaisen maton ensi-illassa ja elokuvastudioilla. Kaikilla kuudella Lontoon reissulla pääasiana on ollut päästä velhojen pariin.

Tiia Korhonen puolestaan katsoi elokuvan ennakkonäytöksessä Helsingissä.

– Se oli ihana kokemus, varsinkin kun näimme Lontoon ensi-iltatunnelmia siihen alkuun. Voin sanoa, että elokuvan jälkeen itkin puoli tuntia putkeen.

Korhonen aikoo katsoa elokuvan valkokankaalla ainakin viisi kertaa. Pari kertaa 3D-versioina, sitten 2D-näytöksissä.

Ihmeotukset ja niiden olinpaikka -elokuva
Elokuvan pääosaa esittää Eddie Redmayne. Kuva: Warner Bros. Pictures

Koulukiusaamista pakoon velhomaailmaan

Korhonen ja Saalasti ovat molemmat fanittaneet Pottereita noin 15 vuotta. Korhonen toipui velhomaailman avulla kiusatuksia joutumisesta.

– Minulla oli ollut rankka koulukiusaaminen takana, kun rakas pikkusiskoni pyysi Potterit meidän mummolta joululahjaksi. Sisko ei koskaan niihin ihastunut, mutta minä rakastuin._ Harry Potter ja Azkabanin vanki_ kolahti niin paljon, että halusin paeta sinne sitä koulukiusaamista. Olen myös saanut sitä kautta kaikki ystävät, joita minulla tänä päivänä on.

Suomesta löytyy runsaasti innokkaita Potter-faneja.

– Netissä on Vuotava noidankattila -foorumi, jota kautta Tiian kanssa ollaan tutustuttu. Se on Suomen suurin Potter-foorumi. Järjestämme tapaamisia oikeassakin elämässä, kertoo Saalasti.

Suosittelemme sinulle