Hyppää sisältöön

Jumppakokeilu: Toimistosäryille helpotusta jo kahden viikon taukojumpalla

Kahden lounaissuomalaisen toimiston väki kokeili kaksi viikkoa tietokoneohjelmaa, joka muistutti ja opasti työntekijöitä säännölliseen taukojumppaan. Työntekijöiden kivut ja säryt vähenivät kokeilujaksolla.

Jari Pelkonen

Naiset kärsivät niskasäryistä miehiä huomattavasti useammin. UKK-instituutin tutkimustietojen mukaan vaiva on lisääntynyt etenkin nuorilla. Syyksi arvioidaan näyttöpäätteitä ja älypuhelimia.

Asensimme kahteen lounaissuomalaiseen toimistoon virtuaalisen Petra-jumppaohjelman. Ohjelma muistuttaa työntekijälle muutaman kerran päivässä, että on vaikkapa aika venytellä niskalihaksia.

Kahden viikon kokeilujaksolle valikoitui Kustavin kunnantalon sekä Honkajoen lomituspalvelun toimistotyöntekijät. Kaikille heille yhteistä olivat pitkät työpäivät näyttöpäätteen edessä.

Kokeilujakso vetreytti

Molemmissa toimistoissa kokemukset virtuaalisesta jumppaohjelmasta olivat rohkaisevia: kivut ja säryt vähenivät työntekijöiden mukaan jo kahdessa viikossa.

– Kyllä sen huomaa olossaan, että jotain muutakin on tullut tehtyä kuin tuijotettua näyttöpäätettä, sanoo lomatoimen ohjaaja Sari Isokallio Honkajoelta.

Ohjelman tärkeimpänä ominaisuutena molemmissa toimistoissa naiset pitivät muistutusta.

– Tekee äärettömän hyvää. Onneksi ohjelma muistuttaa välillä jumppailemaan, niin hyvä tulee, kertoo puolestaan toimistovirkailija Eija Salo Kustavista.

Suosittelemme sinulle