Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Vasemmistoliitolta ei julkisten palvelujen pakkoyhtiöittämiselle

Vasemmistoliitto torjuu kaavailut julkisen palvelun pakkoyhtiöittämisistä. Puolue muistuttaa, että soten lisäksi kaavailuja on vireillä muillakin aloilla.

Lasissa lukee "vastaanotto".
Kuva: Kalle Niskala / Yle
Jari Korkki
Avaa Yle-sovelluksessa

Vasemmistoliiton puoluevaltuusto vaatii, että yhteiskunnallisesti tärkeät palvelut tuotetaan jatkossakin julkisena palveluna. Puoluevaltuuston kannanotto toteaa, ettei yhteisiä varoja pidä käyttää yksityisten yritysten voittojen paisuttamiseen.

Puoluevaltuuston mukaan hallitus kaavailee pakkoyhtiöittämisiä myös muualla kuin sosiaali- ja terveyspalveluissa. Vasemmistoliiton mielestä yhtiöittämisvimma koskee myös työnvälitystä ja liikennepolitiikkaa. Puolue on huolissaan myös valtion omistusten siirtämisestä uuteen kehitysyhtiöön.

Suomesta Itämeren rauhanrakentaja

Vasemmistoliiton puoluevaltuusto vaatii Suomelle nykyistä aktiivisempaa roolia Itämeren alueen rauhanrakentajana. Puolueen mielestä Suomen pitäisi pyrkiä lieventämään alueen sotilaallisia jännitteitä edistämällä Naton ja Venäjän välistä vuoropuhelua.

Tilannetta on puoluevaltuuston mielestä kiristänyt paitsi Venäjän toiminta Krimillä ja Ukrainassa myös Naton lisääntynyt läsnäolo Itämerellä.

Vasemmistoliitto tukee tasavallan presidentti Sauli Niinistön aloitetta tunnistuslaitteiden käytöstä Itämeren sotilaslennoilla. 

Suosittelemme sinulle