Hyppää sisältöön

Vuoden liikuttajaksi valittu Pokemon Go kerää nuorisoa Suomenlinnaan – "Helsingin paras paikka"

Suomenlinnassa on voinut tänä vuonna nähdä laumoittain nuoria ihmisiä ryntäilemässä älypuhelimet käsissään. Urheiluviikonloppu kävi tutustumassa hittipeli Pokemon Go:n huippuapajiin.

Urheiluviikonloppu: Vuoden liikuttajaksi valittu Pokemon Go kerää nuorisoa Suomenlinnaan – ”Helsingin paras paikka”
Urheiluviikonloppu: Vuoden liikuttajaksi valittu Pokemon Go kerää nuorisoa Suomenlinnaan – ”Helsingin paras paikka”

Suomen Latu palkitsi lokakuussa Pokemon Go -mobiilipelin vuoden liikuttajana. Pelivalmistaja Nianticin heinäkuussa julkaisemassa pelissä kerätään pokemon-otuksia oikean maailman sijainteja hyväksikäyttäen.

Suomen Ladun arvion mukaan peli on tämän vuoden aikana liikuttanut satoja tuhansia ihmisiä ympäri Suomen, koska pelissä etenemiseen kuuluu olennaisesti oikeassa elämässä liikkuminen.

Ylen Urheiluviikonlopun lähetys vietti sunnuntain lasten oikeuksien päivää yhdessä nuorten pokemon-kouluttajien kanssa Helsingin Suomenlinnassa.

- Tämä on Helsingin paras Pokemon-mesta, olen käynyt täällä tosi monta kertaa hakemassa pokemoneja. Täällä on tosi harvinaisia, yli 400 kilometriä pelin ansiosta liikkunut Max kertoi.

Pokemon Go:n sovellus mittaa ihmisten pelissä kulkemia matkoja, eikä se hyväksy niihin liian nopeita vauhteja eli autolla peliä ei pysty huijaamaan. Urheiluviikonlopun lähetyksessä vierailleiden nuorten lukemat olivat kovaa kerrottavaa. 200, 413, 300, 196 kilometriä ja niin edelleen.

- Ne ovat melkein kuin autonmittarista lukisi lukuja, iloitsi mukana Suomenlinnassa ollut sosiaalineuvos Eeles Landström.

- Liikunta on koko elämisen A ja O, se on tärkeä asia. Liikunta luo terveyttä ja terveys on rikkautta. Tämä pitäisi kaikkien oivaltaa.

Pian 85 vuotta täyttä Landström on seiväshypyn olympiapronssimitalisti ja kaksinkertainen Euroopan mestari. Hänen nuoruudessaan ei ollut älypuhelimia lapsia liikuttamassa, mutta liikunnan merkitys nuoren ihmisen elämässä ei ole muuttunut mihinkään.

- Kyllä tämä on ihmeellistä. Nuorison liikkuminen on meille tulevaisuuden kysymys, liikkuvuus on tärkeä asia. Se tuo turvallisuutta loppuelämäksi.

- Liikunnalla on varmasti jonkun verran tekemistä, että jollakin tavalla liikun. Tässä on saatu armovuosia lisää, nykyään rollaattorilla liikkuva olympiamitalisti hymyili.

Kesken suoran lähetyksen Suomenlinnan metsästyspaikka osoitti arvonsa. Nuoriso ryntäsi jahtiin ja tulostakin tuli.

- Löysin tällaisen Magmarin, se on tulityypin pokemon, Max iloitsi pimeyden jo laskeutuessa.

Katso lisää tunnelmia Suomenlinnasta jutun yläpuolella olevasta videosta.

Suosittelemme sinulle