Hyppää sisältöön

Lufthansan lentäjälakolle jatkoa – torstaina ja perjantaina perutaan lentoja

Lennot koskevat vähintään 115 000 matkustajaa.

Lufthansa.
Lufthansan työntekijä Frankfurtin lentokentällä. Kuva: Frank Rumpenhorst / EPA
Tiina Länkinen

Lufthansan lentäjät lakkoilevat vielä perjantaihin saakka.

Saksalaislentoyhtiö ilmoittaa peruvansa keskiviikkoiseen tyyliin noin 900 lentoa myös huomenna. Tällä kertaa rannalle jää arviolta 115 000 matkustajaa, kun keskiviikon perumiset koskivat hieman pienempää matkustajamäärää.

Lentäjiä edustava liitto korotti panoksia vielä keskiviikkoiltana ilmoittamalla pidentävänsä lakkoa edelleen perjantaille. Tuolloin ei liiton mukaan lennettäisi Saksasta lähteviä Euroopan-lentoja. Lufthansa ei ole vielä ehtinyt omasta puolestaan ilmoittaa, miten lakon venyminen vaikuttaa perjantaina.

Lufthansan mukaan lakon venyttäminen on "täysin käsittämätöntä". Sen tytäryhtiöt Swiss ja Austrian Airlines vaihtavat suurempiin koneisiin voidakseen kyyditä Lufthansan lennon varanneita.

Lentäjiä kismittävät Lufthansan uudelleenjärjestelyt, joilla yhtiö yrittää vastata Euroopan halpojen ja Lähi-idän öljymaiden lentoyhtiöiden koventamaan kilpailuun.

Lentäjät vaativat parempia palkka- ja työehtoja. Lentäjiä edustava liitto järjesti aluksi keskiviikolle 24 tunnin lakon.

Kotikenttiensä Frankfurtin ja Münchenin läheltä Lufthansa on varannut tuhansia hotellihuoneita asiakkaille. Frankfurtin kentälle on tuotu myös nelisen sataa leirisänkyä viisumittomille, jotka eivät saa poistua lentoasemalta Saksan maaperälle.

Lähde: AFP, AP, Reuters

Päivitetty kello 21.45: Lentäjien liitto on päättänyt jatkaa lakkoa vielä perjantaillekin.

Suosittelemme sinulle