Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Jokereissa hurmannut Moses on ajautunut SKA:ssa pieneen rooliin: "Hankalaa"

Steve Moses on pelannut loukkaantumisten takia vain 15 KHL-ottelua tällä kaudella. Torstaina hän yrittää kasvattaa saldoaan Jokereita vastaan.

Steve Moses
Steve Moses (vas.). Kuva: AOP
Teemu Tammilehto,
Jussi Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Steve Moses teki ensimmäisellä KHL-kaudellaan liigan maaliennätyksen ja oli Jokerien debyyttikauden suurimpia sankareita. Nyt kaksi kautta myöhemmin hän pelaa vielä Jokereitakin kovemmassa joukkueessa, mutta rooli Pietarin SKA:ssa on jäänyt Suomen vuosia pienemmäksi.

Loukkaantumisista kärsinyt Moses on pelannut tällä kaudella 15 ottelua, eikä peliaika ole ylittänyt kertaakaan 15 minuuttia. Tehoja ex-maalikuningas on takonut alemmissa ketjuissa siedettävät 3+7=10.

- Tämä on ollut hankalaa. Olen ollut loukkaantuneena ison osan kaudesta. Se etenkin turhauttaa ja tekee oman roolin löytämisestä vähän hankalampaa. Tämä on joukkuepeli ja meillä on ollut huikea alkukausi. Ryhmä on täynnä huippupelaajia ja yritän tehdä oman osani auttaakseni joukkuetta, Moses kertoo Yle Urheilulle.

Viimeisen Jokerit-kauden huipputulosten jälkeen Moses teki NHL-sopimuksen Nashville Predatorsin kanssa ja lähti kovin tavoittein takaisin kotimantereelleen. NHL-otteluja ei tullut kuitenkaan tilille yhtäkään ja Moses palasi Eurooppaan 16 AHL-ottelun jälkeen.

- Kerroin jo täältä lähtiessäni, että lähden Pohjois-Amerikkaan pelaamaan nimenomaan NHL:ää. Enkä halunnut pelata pidempään AHL:ssä. Kun näytti, ettei Nashville kauppaa minua toiseen organisaatioon, halusin tulla takaisin Eurooppaan.

- En tietenkään ole tyytyväinen, miten asiat menivät, mutta monen asian pitää mennä kohdalleen NHL:ssä pelaamista varten. Minulla oli mahdollisuuteni, mutten onnistunut. Organisaatiosta minulla ei ole kuitenkaan mitään pahaa sanottavaa.

27-vuotiaalla Mosesilla on SKA:n kanssa sopimus kuluvasta ja tulevasta kaudesta. Torstaina hän pelaa SKA:n riveissä Jokereita vastaan Helsingissä, mistä hänellä on lukuisia upeita muistoja. Paluu tuttuihin suomalaisympyröihin ei tulevaisuudessa ole poissuljettua.

- Kaikki on mahdollista. Minulla on tämä ja ensi vuosi sopimusta SKA:n kanssa ja keskityn siihen. Aion pelata lajia vielä pitkään, joten katsotaan mihin vielä päädyn.

**Jokerit – SKA Pietari torstaina kello 18.30 alkaen. **

Suosittelemme