Hyppää sisältöön

Pikkukunta myy vanhoja kiinteistöjään – huutokauppakeisarikin voisi auttaa

Talouttaan paikkaava pohjoispohjalaiskunta laittaa kuntaliitoksessa syliin jäänet turhat tilat myyntiin. Listalla on muun muassa päiväkoti ja leirikeskus. Sote-yhteistyön muuttuminen jättää Siikalatvan kunnan käsiin myös 12 autoa.

Kuva: Risto Degerman/Yle
Risto Degerman

Reilun 5 600 asukkaan Siikalatvan kunta siivoaa kiinteistöomistuksiaan. Myyntiin on tässä vaiheessa tulossa muun muassa vanha päiväkoti, leirikeskus ja toistakymmentä maa- ja metsäpalstaa.

– Niitä jääkin. Eivät ne kaikki tässä vielä mene. Tulikin mieleen, että pitäiskö ottaa se huutokauppakeisari kaveriksi, pohtii kunnan tekninen johtaja Aimo Lehmikangas pilke silmäkulmassa.

Ei myydä pakon edessä

Suuren myyntimäärän takana on vanha kuntaliitos, jossa entiset Pulkkilan, Rantsilan, Piippolan ja Kestilän kunnat yhdistyivät uudeksi Siikalatvaksi.

– Emme me suoraan köyhyyden takia näitä myy. Ne ovat tarpeettomia. Samallahan saamme kuntaan vähän rahaakin.

Tulikin tässä mieleen, että pitäiskö ottaa se huutokauppakeisari kaveriksi

Aimo Lehmikangas

Uuden kunnan alkuvuodet mentiin vanhoilla rakenteilla, mutta nyt toimintoja keskitetään ja osa neljän vanhan kunnan tiloista jää väistämättä tarpeettomiksi.

– Sittenhän me myös puramme semmosia, joita on aikaisemmin kaupattu, mutta nitä ei ole saatu myytyä. Siellä on purkulistalla pari terveystaloa ja muun muassa Kestilän entinen kunnantalo.

Tusina autoakin kaupan

Siikalatvan myyntitarve ei jää pelkkiin taloihin, tontteihin ja metsäpalstoihin. Kun kunta vuoden vaihteen jälkeen ostaa terveyspalvelunsa Mehiläinen Oy:ltä, niin ensi talven mittaan myyntiin on tulossa myös tusinan verran autoja. Osa sosiaali- ja terveyspiiri Helmen käytössä olleista kulkuneuvoista siirtyy Siikalatvalle.

– Niistä pitää päästä ensi keväänä eroon, kun Mehiläinen ei niitä tarvitse. Ehkä tässä vielä joutuu autojoppariksikin, Lehmikangas naureskelee.

Suosittelemme sinulle