Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Kokkolan tiukka budjetti: Kokkola varautuu koulujen lakkauttamisiin ja yt-neuvotteluihin

Jos kaupunki pysyy budjetissa, yt-neuvotteluja ei tarvita, sanoo kaupunginjohtaja Stina Mattila. Koulujen kohtalo selviää joulukuussa.

Petra Haavisto
Avaa Yle-sovelluksessa

Kokkola on varannut koulurakennuksiin 700 000 euroa ensi vuodelle. Kaupungin kouluista ja määrärahan käytöstä päätetään sen jälkeen, kun kouluverkkoselvitys valmistuu joulukuussa. Uuden Chydeniuksen koulun suunnitteluun on kuitenkin varattu erikseen 400 000 euroa.

Kaupunginhallitus muutti kaupunginjohtajan talousarvioesitystä vähän. Koska valtuusto päätti säilyttää yleisen kiinteistöveron ennallaan, budjettivaje katetaan pääosin ostamalla vähemmän sosiaali- ja terveyspalveluja. Lisäksi Kokkola vakinaistaa yhden koulukuraattorin.

Kokkolan ensi vuoden tavoitteena on edelleen saavuttaa 150 000 euron ylijäämäinen tulos. Jos tähän ei päästä, kaupunki aloittaa yt-neuvottelut. Niiden tarve arvioidaan kahden kuukauden välein.

– Ensisijaisesti turvataan henkilöstön työ, mutta jos se ei ole mahdollista, on mietittävä muitakin vaihtoehtoja. Toivon, että saamme kestävän päätöksen, ettei aina tarvitse olla ahdistelemassa henkilöstöä yt:den tai palveluverkon uudistamisen kanssa. Yt ei myöskään aina ole negatiivinen asia ja tarkoita irtisanomista vaan se voi olla tehtävien muutosta tai siirtymistä toisiin tehtäviin, kaupunginjohtaja Stina Mattila painottaa.

Suosittelemme sinulle