Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Slush on jo niin suosittu, että hotellihuoneet loppuivat Helsingistä

Teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slushin osallistujien majoitusongelmiin toivotaan apua Airbnb:stä.

Slush juliste.
Kuva: Derrick Frilund / Yle
Minna Karila
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingissä ensi viikolla järjestettävä kansainvälinen teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slush on jo niin suosittu, ettei vapaita hotellihuoneita enää löydy kaupungista. Soittokierros helsinkiläisiin hotelleihin vahvisti asian: 30.11. ja 1.12. ei ole huoneita tarjolla.

– Se että näin kävi jo viikkoa ennen tapahtumaa eikä vasta mattimyöhäisten kohdalla, on yllättävää, toteaa Slushin toimitusjohtaja Marianne Vikkula.

Vikkulan mukaan neljännes Slushin lipuista myydään yleensä vasta tapahtumaa edeltävällä viikolla.

– Olisi voinut olettaa, että lipunmyynti korreloisi hotellivarausten kanssa.

Startup Sauna
Kuva: Derrick Frilund / Yle

Tänä vuonna tapahtumaan on tulossa yli 17 000 kävijää, kasvua on viime vuodesta 2000. Slushin päämääränä ei kuitenkaan ole kasvattaa osallistujien määrää vaan tuoda arvoa yrittäjille.

– Emme esimerkiksi ole tuplaamassa tapahtuman kokoa ensi vuodelle, Vikkula sanoo.

Ratkaiseeko Airbnb majoitusongelman?

Suurin osa Slushin porukasta tulee Suomesta. Sen jälkeen tulevat muut Pohjoismaat, Baltian maat, Venäjä, Iso-Britannia, USA ja Saksa. Marianne Vikkula uskoo, että Airbnb voisi olla yksi ratkaisu yöpymisongelmaan, mikäli paikallisilla ihmisillä suinkin on mahdollisuus vuokrata asuntojaan.

– Ainakin viime vuonna Airbnb lähetti käyttäjilleen viestin, että Slush-viikolla on korkeaa kysyntää, joten nyt kannattaisi laittaa kämppä vuokralle.

Vikkulan mukaan Slushin kävijäkunta on laaja. Joukossa on korkean profiilin sijoittajia, jotka tarvitsevat laadukkaan majoitusvaihtoehdon. Opiskelijat ja aloittelevat yrittäjät sen sijaan valitsevat mielellään halvan vaihtoehdon, vaikka sijainti olisikin kauempana. Majapaikkojen tarve on Slushin kohdalla siis kaiken kattava.

– Nyt kun viimeisiä huoneita on myyty, on selvää, että huoneiden hinnatkin ovat korkeammat, Vikkula sanoo.

Kuinka etäällä Messukeskuksesta Slush-vieraat sitten ovat valmiita yöpymään?

– Kohtuullisten matkojen päässä on vielä vaihtoehtoja, vaikkakaan ei enää Helsingissä. Suurkaupunkien asukkaille ei ole ongelma, jos matka kestää 45 minuuttia. Esimerkiksi Moskovassa se on normaali matkustusaika kaupungin sisällä, Slushin toimitusjohtaja Marianne Vikkula sanoo.

Vikkulan mukaan niin Slushin porukalla kuin hotelleillakin on edessään positiivinen ongelma.

– Suurin uhkamme on se, että jotkut vieraat jättävät tulematta Slushiin, jos majapaikkaa ei löydy.

Suosittelemme