Hyppää sisältöön

Lauri Markkanen nakutti 16: Arizona eteni Las Vegasin turnauksen finaaliin

Lauri Markkanen oli jälleen joukkueensa tehokkain pistemies, kun Arizonan NCAA-korisjoukkue eteni Las Vegasin kutsuturnauksen finaaliin.

Lauri Markkanen
Lauri Markkanen (oik.) on ollut Arizona Wildcatsin paras pelaaja kuluvalla NCAA-kaudella. Kuvassa suomalaista yrittää pysäyttää California Staten Matt Smith 15.11.2016. Kuva: AOP
Otto Rönkä

Suomalaiskoripalloilija Lauri Markkasen kuuma lento Yhdysvaltain NCAA-yliopistosarjan korkeimmassa divisioonassa jatkuu. Markkanen oli joukkueensa paras pistemies, kun Arizona Wildcats kaatoi torstaina Santa Clara Broncosin pistein 69-61 (37-34). Laiturin paikkaa pelaava Markkanen repi myös eniten levypalloja: 9.

Ottelussa oli eritoten panosta, sillä se oli Las Vegasin kiitospäivä-kutsuturnauksen välierä. Markkanen osoittikin olevansa tosissaan kirjaamalla avauspisteensä tyylikkäästi: suomalainen donkkari Kobi Simmonsin syötön suoraan ilmasta tylysti koriin, kun reilu kolme minuuttia oli pelattu.

Santa Clara pyristeli mukana lähinnä 25 pistettä pussittaneen Jared Brownridgen voimin, mutta Arizonan toisen puoliajan puolustus tylsytti Broncosin hyökkäykset ja haaveet voitosta. Katso ottelun huippuhetket ESPN:n ottelusivulta täältä (siirryt toiseen palveluun).

Puhtaalla viidellä voitolla NCAA-kautensa aloittanut Arizona kohtaa perjantain loppuottelussa Butlerin, joka voitti omassa välierässään Vanderbiltin pistein 76-66.

Suosittelemme sinulle