Hyppää sisältöön

Pikkujoulujuhlija luottaa nyt kiharoihin – 5 vinkkiä pelastaa lätsähtynyt juhlatukka

Tuuli puhaltaa koillisesta. Taivaalta sataa vettä, räntää tai lunta. Kiharapehko oli täydellinen kampaajan kätten töiden jäljiltä vielä kotoa lähtiessä, vaan mikä nyt neuvoksi?

Kuva: Riina Mäentausta / Yle

Jyväskyläisellä kampaamoyrittäjä Nina Koskisella on pikkujoulujuhlijalle viisi vinkkiä.

– Ei kannata laittaa kaulahuivia, jos on vähän pidempi tukka. Silloin kampaus, olipa se sitten nuttura tai kihara, ei mene niskasta lyttyyn.

Sään varalta kannattaa varautua. Varsin usein pikkujoulujuhlijalta puuttuu sateenvarjo.

– Sen lisäksi kannattaa ottaa kevyt huivi mukaan suojaamaan kosteudelta, Koskinen lisää.

Jos suortuva tai kihara takertuu poskihumpan aikana omaan tai tanssittajan silmälasin sankaan, löytyy apu läheltä.

– Kiharaa voi aukoa sormin tai vaikka viispikkisellä möyhiä ja muotoilla uudelleen. Hiuslakka ei ole pahitteeksi, Koskinen muistuttaa.

Pikkutunneillakaan tilanne ei ole vielä menetetty.

– Vessassa tukka kannattaa ottaa kunnolla moshauskäyttöön, sillä tavalla pysyy tukka hyvin aamuun saakka, kampaaja lupaa nauraen.

Moni haluaa nyt napakan kiharapilven

Kiharaa - sitä haluaa nyt moni pikkujoulujuhlija. Myös lettikapaukset ja nutturat löytävät yhä ottajansa.

Koskinen ei kavahda perisuomalaista piikkisuoraa tukkaa. Hän tarttuu paksua jääpiikkiä muistuttavaan kiharrinrautaan ja kiepsauttaa suortuvan toinen toisensa jälkeen sen ympärille. Vuosien saatossa kampaaja on nähnyt monenlaisia hiustyylejä.

– Täytyy sanoa, että tällä hetkellä trendi on tosi mukava. Suositaan hyvin luonnollista, mutta naisellista, romanttista, mutta sitten on taas hyvin punkahtavaa ja vähän rock-tyyliä. Kaikki menee, hän luettelee.

Kuva: Riina Mäentausta / Yle

Sesonki näkyy ruuhkapiikkeinä

Kiihtyvä pikkujoulusesonki myös venyttää työpäiviä kampaamoissa. Kysyntäpiikit ajoittuvat entistä enemmän viikonloppuihin. Tämä on hankalaa kampaamoiden kannalta. Päiväsaikaan tuolit saattavat ammottaa tyhjinä, kun taas illan tullen asiakkaita olisi ruuhkaksi asti.

– Palveluiden käytön ennustettavuus on yrittäjän kannalta vaikeutunut, toteaa Suomen Hiuryrittäjät ry:n toiminnanjohtaja Arja Laurila.

Pikkujoulukulttuuri on myös muuttunut viime vuosina. Perinteisten ravintolapikkujoulujen rinnalle ovat tulleet erilaiset toiminnalliset pikkujoulut. Jos mennään esimerkiksi metsään lumikenkäilemään, ei hiusten tarvitse olla viimeisen päälle.

Vessassa tukka kannattaa ottaa kunnolla moshauskäyttöön

Nina Koskinen

Toisaalta pikkujouluja vietetään yhä enemmän myös kaveriporukoiden kesken, jolloin naiset saattavat laittautua kilpaa. Kampaamopalveluiden kysyntä riippuu pitkälti siitä, minkälaisia pikkujouluja yritykset järjestävät.

– Kampaamoiden kannalta ykkössesonki on kuitenkin kevät, Laurila toteaa.

Prinsessaleikki pitää edelleen pintansa

Jyväskyläläisen kampaamoyrittäjä Nina Koskisen mukaan pikkujoulusesonki on edelleen tärkeä, johon myös kampaamossa valmistaudutaa hyvin.

– Käydään monta kertaa koulutuksessa, jotta tiedetään trendikkäimmät kampaukset. Tottakai kaikki haluavat olla ajan hengessä mukana.

Kiehkurakampaus on viimeistä silausta vaille valmis. Koskinen suihkii hiuslakkaa, eikä turhia säästele.

– Monet eivät pidä perinteisiä pikkujouluja, vaan on myös tyky-päiviä tai vastaavia. Kaikella on paikkansa, mutta hienoina naiset yleensä haluavat olla ja nautiskella prinsessapäivistä, hän toteaa.

Suosittelemme sinulle