Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

OAJ pöyristyi Jyväskylän lukio-opettajien kohtelusta

Opettajien ammattijärjestö OAJ:n mielestä lehtorit on pakotettu valitsemaan tuntiopettajaksi siirtymisen tai irtisanomisen välillä. Järjestö aikoo valittaa menettelystä Jyväskylän koulutuskuntayhtymän hallitukselle.

Lukiolaisten mielenosoitusmarssi Jyväskylässä.
Kuva: Antti Seppälä / Yle
Sanna Savela
Avaa Yle-sovelluksessa

Opettajien ammattijärjestö OAJ ei hyväksy tapaa, jolla Jyväskylän koulutuskuntayhtymä aikoo vähentää lukioista 20 virkaa.

Lehtoreille on tarjottu tilalle työehdoiltaan virkaa heikompaa tuntiopettajasopimusta. OAJ:n mielestä lehtorit on pakotettu valitsemaan tuntiopettajaksi siirtymisen tai irtisanomisen välillä. Aikaa ratkaisun tekemiseen opettajat saivat järjestön mukaan liian vähän: viikonlopun yli.

OAJ:n mukaan tuntiopettajasopimus heikentää lehtorien asemaa, koska "jatkossa työnantaja voi milloin tahansa ilman neuvotteluja pudottaa päätoimisten tuntiopettajien tuntimäärät 16:een tuntiin, joka on päätoimisuuden raja."

Järjestö pitää mahdollisena, että koulutuskuntayhtymän menettely oli lainvastaisen. Se on ilmaissut pöyristymisen tilanteeseen sosiaalisessa mediassa ja omilla verkkosivuillaan.

OAJ aikoo valittaa menettelystä kuntayhtymän hallitukselle.

Suosittelemme