Hyppää sisältöön

Huippupaikat vuokrasi Antikkalan 30 vuodeksi

Laskettelu alkaa jo tänä talvena.

Antikkalan laskettelurinne Kuopiossa.
Kuva: Yle / Markku Malinen
Markku Malinen

Kuopion Puijolla sijaitsevan Antikkalan laskettelurinteen jatkosta on allekirjoitettu torstaina vuokrasopimus. Tahkon, Vuokatin ja Kasurilan rinnekeskuksia pyörittävä Huippupaikat Oy vuokraa 24 hehtaarin alueen kaupungilta 30 vuoden sopimuksella.

Tänä talvena Antikkalan rinne avautuu heti, kun luonnonlunta on tarpeeksi. Toimitusjohtaja Lauri Suutarisen mukaan avaaminen venyy mahdollisesti tammikuulle.

Yhtiö aikoo investoida alueeseen 2–3 miljoonaa euroa. Suunnitelmissa on avata toinen rinne nykyisen rinteen pohjoispuolelle ja toinen hissi nykyisen hissin viereen. Yhtiön arvion mukaan nopeimmillaan uusi rinne voisi olla käytössä parin vuoden kuluttua.

Huippupaikat-yhtiön hallituksen puheenjohtaja Ilkka Suutarinen luottaa, että Antikkalassa voi pyörittää kannattavaa laskettelukeskusta. Yhtiön mukaan se vaatii käytännössä noin 30 000–35 000 laskettelupäivää kaudessa. 

Huippupaikat aikoo rakentaa purkukuntoisten rakennusten tilalle muun muassa uuden kahvion ja suksivuokraamon. Investoinnit on tarkoitus toteuttaa vuosina 2017 ja 2018, kun tarvittavat luvat on saatu.

Lumetusjärjestelmään vesiputki Iso-Valkeisesta

Kaupunki osallistuu Antikkalan kehittämiseen rakennuttamalla rinteiden lumetusjärjestelmää varten putken ja pumppaamon Iso-Valkeisen rantaan. Kustannusarvio on 200 000–300 000 euroa. Kaupungilla on mahdollisuus käyttää lumetusjärjestelmää esimerkiksi ensilumen tekemiseen Ylä-Antikkalassa.

Alueella on tehty kaupungin ja Huippupaikkojen tiedotteen mukaan kesän aikana lukuisia luontoselvityksiä. Johtopäätöksenä on, että kahden noron ja yhden lähteen luonnontilaisuuden vaarantamisen osalta on haettava poikkeamislupa. Poikkeamislupaa odotetaan ensi kesänä. Lisäksi puiden kaataminen edellyttää myös maisematyöluvan.

Muita esteitä toisen laskettelurinteen rakentamiselle ei ole. Kaupunki on jättänyt tarvittavat lupahakemukset aluehallintovirastolle.

Laskettelu Antikkalassa uhkasi loppua, kun edellinen rinneyrittäjä päätti lopettaa.

Huippupaikat-yhtiöllä on laskettelukeskukset myös Sotkamon Vuokatissa, Tahkolla ja Siilinjärven Kasurilassa. Yhtiön liikevaihto on noin 10 miljoonaa euroa ja ympärivuotisia työntekijöitä on 40.

Juttua täydennetty kello 15:33 Lauri ja Ilkka Suutarisen kommenteilla

Suosittelemme sinulle