Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Miljoonia jo luvattu – jääpallohallin rakennustyöt käyntiin keväällä?

Hallille on kaavoitettu 13 000 neliömetrin alue Helsingin Malmilta. Hankeelle odotetaan varmistusta kaupunginhallitukselta.

Jääpallo yleiskuva
Kuva: EPA
Sami Laine
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin liikuntalautakunta esitti viime keväänä kaupunginhallitukselle Suomen ensimmäisen jääpallohallille tonttivarausta Malmille. Hankkeen takana olevat HIFK Bandy ry:n Pasi Virtanen ja Kulosaaren Vesta ry:n Markus Larsson kertovat Yle Urheilulle, että halliprojekti on nytkähtänyt eteenpäin.

Taustalle perustettu yhtiö on saanut hanketta varten yksityisiltä sijoittajilta alustavat lupaukset kaupungin vaatimalle noin 3,5 miljoonalle eurolle. Hallin kokonaiskustannukset olisivat 10-11 miljoonaa euroa.

Malmin Longinojalle on jo kaavoitettu yli 13 000 neliömetrin alue hallille. Myös rakennusyhtiö on valmis aloittamaan areenan rakentamisen heti, kun hankkeen toteutuminen varmistuu – parhaassa tapauksessa jo ensi keväänä.

Jääpallo- ja luisteluhalliin rakennettaisiin katsomopaikkoja 1 500 - 2 000 katsojalle sekä tarvittavat oheistilat. Jääpallon lisäksi halli tarjoaisi olosuhteet taito- ja pikaluistelulle ja erilaisille yleisötapahtumille.

Suosittelemme