Hyppää sisältöön

Tilasi väärää rahaa netistä ja maksoi – ehdollista ja sakkoja

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut väärennettyä rahaa netistä tilanneen ja sillä maksaneen miehen neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja sakkoihin.

Viidenkymmenen euron seteleitä.
Alle 250 euron palautukset menevät helposti kulutukseen, mutta isommat, yli tuhannen euron palautukset käytetään useammin säästämiseen ja sijoittamiseen Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Antti Seppälä

Nuori mies tilasi viime keväänä nettisivustolta ainakin 11 väärennettyä 50 euron seteliä. Hän maksoi seteleistä 20 euroa kappaleelta.

Mies maksoi väärennetyillä 50 euron seteleillä ainakin jyväskyläläisessä ravintola Escapessa. Syyttäjä vaati hänelle rangaistusta myös väärennetyllä rahalla maksamisesta ravintola Shakerissa, mutta tähän ei löytynyt näyttöä.

Mies myönsi maksaneensa väärennetyllä rahalla Escapessa, mutta ei Shakerissa.

Shakerista löytyi tosin samanlainen väärennetty 50 euron seteli, jota tuomittu oli käyttänyt Escapessa, mutta ei todisteita siitä, että juuri hän olisi sillä maksanut.

Kotietsinnässä miehen asunnosta löytyi myös huumausaineiden käyttöön tarkoitettuja välineita, joissa oli jäämiä kannabiksesta.

Mies tuomittiin rahanväärennyksestä ja huumausaineiden käyttörikoksesta neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Samassa yhteydessä tuomittiin toinen nuori mies. Tuomiolauselman mukaan ensimmäinen mies oli maksanut hänelle velkansa väärennetyllä rahalla, ja toinen oli maksanut saamallaan setelillä ravintola Escapessa. Hän kiisti oikeudessa tienneensä rahan olevan väärennetty, mutta ensimmäinen tuomittu kertoi kertoneensa toiselle.

Toinen mies tuomittiin lievästä rahanväärennyksestä 40 päiväsakkoon.

Suosittelemme sinulle