Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Sukevan Sulttaani yllättyi kutsusta Linnan juhliin – "Hernekeitto kerkesi kylmetä ennen kuin siitä pökkyrästä selvittiin"

Mika Hujanen sai salibandypiireissä pilkkanimen Sukevan Sulttaani. Tänä vuonna presidentti Sauli Niinistö kutsui hänet Linnan juhliin, sillä Sukevan Sulttaanin valtakunnan hyväntekeväisyystempausten ilo on levinnyt jo Savon rajojen ulkopuolelle.

Hyväntekijä Mika Hujanen sählymailoja käsissään.
Kuva: Yle / Sakari Partanen
Mari Karjalainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kun sukevalaisen Mika Hujasen postiluukusta kolahti kutsu Linnan juhliin, mies keitteli hernekeittoa ja lämmitteli saunaa.

– Hernekeitto kerkesi kylmetä ja sauna ylikuumentua ennen kuin siitä pökkyrästä selvittiin, kuvailee Hujanen tunnelmiaan kutsun saatuaan.

Kutsu Linnan juhliin on presidentti Sauli Niinistön tunnustus Mika Hujasen hyväntekeväisyystempauksista. Hujanen on lahjoittanut yli kaksisataa uutta sählymailaa ja sadat salibandysuojalasit vähävaraisten lasten perheille.

Varat hän on kerännyt järjestämällä harrastajien sählyturnauksia tai hyväntekeväisyysotteluita, joissa on pelannut salibandypelaajien parhaimmistoa.

Hyväntekijä Hujanen tunnetaan myös Sukevan Sulttaanina. Hän sai nimen savolaisissa salibandypiireissä ja piti sitä aluksi tovereiden naljailuna. Nyt Sukevan Sulttaanin hyvän mielen valtakunta on kasvanut jo yli Savon rajojen, sillä hän toimittaa sählymailoja myös Kainuuseen asti. Kyselyjä tulee kauempaakin.

Sukevan Sulttaani toimittaa kaikki lahjoittamansa mailat perheiden kotiovelle saakka.

– Tulen yllättäen ovelle, juniori tulee vastaan ja saa mailan käsiin. Se hänen ilme on tärkein, pohtii yllätyksenä mailoja toimittava Sulttaani.

Linnan kutsuilla Mika Hujanen toivoo tapaavansa urheilijoita.

– Selänteen Teemu on aina ollut sellainen henkilö, jonka kanssa haluaisin jutella. Nyt olisi hyvä sauma, jos Teemu on paikalla.

Suosittelemme