Hyppää sisältöön

Hämeenlinna nousi megakonserttien maailmankartalle: "Kolmas kerta ei ole enää sattumaa"

Hämeenlinna sai maanantaina iloisia uutisia, kun Guns N' Roses -yhtyeen konsertti Hämeenlinnan tapahtumapuistoon vahvistui. Nyt on syytä jo uskoa, että Hämeenlinna on lunastanut paikkansa suurkonserttien pitopaikkana, sanoo Mervi Käki Linnan Kehityksestä.

Megakonserttien sarja jatkuu Hämeenlinnassa. Ensi heinäkuussa Kantolassa rokkaa Guns N' Roses.
Laura Hossi

Hämeenlinnaan alkukesästä 2015 valmistunut Kantolan tapahtumapuisto on osoittautunut onnistuneeksi hankkeeksi. Siellä nähdään nyt kolmatta kesää peräkkäin suuri maailmanluokan bändi, kun ensi kesänä Guns N' Rosesin keikkabussit kaartavat Kantolan nurmikentälle. Sattumalta eivät suuret bändit tule Suomeen, vaan kulisseissa tehdään paljon työtä.

– Kolmas kerta ei ole enää sattumaa, pamauttaa puiston vuokrauksesta vastaavan Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Mervi Käki.

– Tämän eteen on tehty töitä, ja se kantaa hedelmää. Hämeenlinna on saatu maailman kartalle, ja se on tunnustettu suurkonserttien pitopaikkana. Tämän päivän uutiset kertovat sen, että Kantola on selvästi paikkana onnistunut.

Myös Live Nationilla ollaan tyytyväisiä.

– Kuukausitolkulla on tehty töitä kiertueen saamiseksi Hämeenlinnaan ja Suomeen. Nyt ollaan iloisia ja helpottuneita, että keikalle saatiin vahvistus, sanoo Live Nation Finlandin tiedottaja Maritta Kettunen.

Toimitusjohtaja Mervi Käki kertoo, että megakonsertin päivämäärää väännettiin ihan viime metreille asti, eikä esiintyjästä ollut Hämeenlinnassa kuin valistuneita arvailuja.

– Ei meille kerrota, kuka artisti on kyseessä. Konserttijärjestäjän kanssa puhumme ainoastaan koodeilla, ettei tieto varmasti vuoda julkisuuteen meidän kautta. Se on oikeastaan meillekin helpompaa.

Artistia tärkeämpää on se, että joka vuosi megakeikka saadaan.

– Yksi iso konsertti paaluttaa Kantolan aikataulun kolmeksi viikoksi rakentamisineen ja purkamisineen, muistuttaa Käki.

Lauantaikeikka tuo väkeä?

Liput tulevat myyntiin perjantaina. Live Nationin tiedottaja Maritta Kettunen ei uskalla veikata paljonko lippuja myydään.

– Kyllähän Guns N' Roses on maailmalla ja Suomessakin myynyt aina lippuja hyvin.

Tänä vuonna Not in this Lifetime -kiertueelle on myyty jo yli kaksi miljoonaa lippua.

Guns N' Rosesin keikka on Hämeenlinnassa yllättäen lauantaina. Sekä AC/DC:n että Iron Maidenin keikat olivat viikolla.

– Ajattelin ensiksi, että voiko tämä olla totta. Yleensä Suomeen ei kyllä viikonlopun keikkoja saada, mutta nyt saatiin. Uskon, että ensi kesänä Kantolassa nähdään enemmän väkeä kuin tänä vuonna. Gunnarit on ehkä vielä isompi nimi, eikä ole käynyt Suomessa kuin muutaman kerran.

Iron Maidenin houkutteli Kantolaan viime kesänä noin 23 000 fania, AC /DC puolestaan veti Hämeenlinnaan vuonna 2015 peräti 55 000 ihmistä.

Liikennejärjestelyt puhuttavat aina, kun isoja tapahtumia järjestetään. Mervi Käen mukaan se tiedetään jo, että ensi vuonna lähelle 10-tietä, Palikkalan pellolle tulee uusi pysäköintipaikka.

Kantola on rock-henkinen keikkapaikka

Live Nation Finland tuo nyt kolmannen rock-yhtyeen Kantolaan. Profiloituuko tapahtumapuisto erityisesti kovan rockin esiintymispaikaksi?

– Ei meillä mitään genre-rajoitetta ole, mutta onhan se todettu, että Kantola sopii hyvin raskaamman rockin konserttipaikaksi. Ja nyt on vielä sattunut olemaan liikkeellä tällaisia kiertueita ja olemme onnistuneet myös buukkaamaan yhtyeet Hämeenlinnaan. 

Kettusen mukaan on ollut ehkä vähän sattumaa, että alku on ollut rock-henkistä.

– Ehkä tulevina vuosina katsotaan, että saadaan jotain popimpaakin, lupailee Kettunen.

Suosittelemme sinulle