Hyppää sisältöön

Iloinen Saara Aalto valloitti Senaatintorin – kuvausryhmä seurasi kintereillä

Saara Aallon yllätysvierailu Helsinkiin huipentui Senaatintorille. Tuhatpäinen yleisö pääsi osaksi X Factoria.

Saara Aalto
Saara Aalto Kuva: Yle
Mikko Pesonen

Saara, Saara -huudot kaikuivat rukkasten läpytysten rytmittämänä, kun Senaatintorille kokoontunut tuhatpäinen yleisö toivotti suosikkinsa tervetulleeksi. Suuren maailman tyyliin hieman aikataulusta jäljessä.

– Saara tuu jo, kuului yleisön joukosta.

Ja tulihan Saara Aalto lopulta, valkoisiin pukeutuneena, iloisesti hymyillen ja yleisöä tervehtien. Neljän tunnin yöunet ehkä painoivat, mutta se ei nyt haitannut. Saara kapusi tuomiokirkon portaat ylös ja katosi taas hetkeksi.

Keikka oli sikäli poikkeuksellinen, että se tehtiin televisio-ohjelman ehdoilla. Saara Aallon mukana seurasi Britannian X Factorin televisioryhmä, jonka takia 10 000 ihmisen yleisö muun muassa teki aaltoja kerta toisensa jälkeen. Ryhmä tallentaa Saaran Helsinki-päivän ja esittää sen ensi lauantaina X Factor -finaalissa.

Helsinki näyttikin brittiyleisölle parastaan. Pikkupakkanen, kauniit rakennukset ja kojut jouluvalaistuksessaan ja kaiken taustalla kaupungin maamerkki, tuomiokirkko. Varmuuden vuoksi portailla loisti vielä My Helsinki -valomainos.

Pienen pienten säätöjen jälkeen Saara Aalto palasi jälleen yleisönsä eteen.

– Hei Suomi! Tää on niin siistiä! X Factor ei ole koskaan nähnyt näin hienoa homecomingia, Saara kehui yleisöä.

Ja palkitsi sen laulamalla muun muassa kappaleen Chandelier -laulun, jonka kertoi muuttaneen koko elämänsä, jonka takia oli ylipäänsä päätynyt X Factor -kilpailuun.

Ja ilotulitteet valaisivat joulukuisen pimeän taivaan.

Ylösalas lentokentän portaita

Saara Aallon Helsingin yllätyskeikka varmistui eilen, sen jälkeen kun hän oli raivannut tiensä Britannia X Factor -kilpailun finaaliin. Aalto on elänyt viimeiset kaksi ja puoli kuukautta X Factor -kuplassa Britanniassa. Nyt hän pääsi piipahtamaan Suomessa.

Kun Saara Aallon kone saapui Helsinki-Vantaan lentokentälle alkuiltapäivästä, vastassa oli iso joukko innokkaita Aalto-faneja, muiden mukana 8-vuotias Amanda.

Saara Aalto lentoasemalla haastateltavana
Kuva: Yle

– Esitykset ovat olleet hienoja. Olen tykännyt tosi kovasti, Amanda kehui idoliaan, jolle povaa voittoa koko kisassa. Varmuuden vuoksi Amanda oli tehnyt suosikilleen onnentuojan finaaliin vietäväksi.

Saara Aallon mukana seurannut kuvausryhmä aiheutti jo lentokentällä erikoisjärjestelyjä.

– Sori jengi, Saara tulee portaita kaksi kertaa. Ensimmäisen kerran teemme sen kameralle, tuotantoryhmän edustaja ohjeisti paikalle saapuneita faneja.

Liekö ilmassa ollut pientä alkujännitystä, mutta kuvausryhmä katsoi myös tarpeellliseksi nostattaa hieman tunnelmaa.

– Kun Saara tulee, teidän pitää olla vielä äänekkäämpiä, tuotantoryhmän edustaja innosti yleisöä.

Ja kyllähän faneista ääntä lähtikin. Saara, Saara, Saara -huudot kaikuivat melkein Britanniaan asti. Ja kun Saara Aalto toisella yrittämällä lopulta pääsi faniensa joukkoon, vaikutti hän aidosti ilahtuneelta.

– Mieletöntä! Olenko Suomessa? Mahtavia kylttejä. Olen todella iloinen, Aalto kiitteli.

Saara jää Britanniaan?

Britannian X Factorin finaali on kolmen kauppa. Saara Aallon ohella mukana ovat poikabändi 5 After Midnight sekä Matt Terry. Erityisesti Terry on ollut monen suosikki kilpailun voittajaksi. Tosin viime lauantain onnistuneiden vetojen jälkeen Saara Aalto on nostanut osakkeitaan. Itse hän tietää hyvin omat vahvuutensa.

– Olen paineen alla todella hyvä, hermoni eivät petä, Aalto vakuuttaa.

Laulaja kertoi saaneensa britit puolelleen olemalla oma itsensä.

– Olen tehnyt joka viikko erilaisia esityksiä ja yleisö odottaa, että mitähän se tekee tällä viikolla. On hullua, kun tapaan ihmisiä ja he sanovat, että toivotaan, että sinä voitat.

Kävi finaalissa kuinka tahansa Aallon tulevaisuudensuunnitelmat ovat Briteissä. Saara Aalto kertoo etsivänsä parhaillaan asuntoa saarivaltakunnasta.

Suosittelemme sinulle