Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Linnan juhlilla ennätysmäärä katsojia – jopa 2,7 miljoonaa seurasi lähetystä

Katsojaennätys rikottiin jo toista vuotta peräkkäin.

Kättely.
Linnan juhlat keräsi tänä vuonna ennätysyleisön. Kuva: Kalevi Rytkölä / Yle
Emmakaisa Jokiniemi
Avaa Yle-sovelluksessa

Ylen Linnan juhlat -lähetys teki tänä vuonna katsojaennätyksen. Lähetyksen keskikatsojamäärä oli 2,61 miljoonaa ja enimmillään lähetyksen katsojia oli yli 2,7 miljoonaa. Enimmillään katsojia oli kello 19.45–20.15. Luvut selviävät Finnpanel oy, comscore tv-mittaritutkimuksesta.

Lisäksi Yle Areenassa käynnistettiin TV1:n suoraa streamia sekä muita Linnan juhlien eri videoita puoli miljoonaa kertaa.

Ylen itsenäisyyspäivän ohjelmiston päätuottaja Marko Krapu on ennätyksestä tohkeissaan.

– Ovathan nämä luvut uskomattoman hienot ja kertovat paitsi pitkästä perinteestä tv-katselussa mutta myös hyvin tuotetuista ohjelmista. Olen todella ylpeä kaikista tähän projektiin osallistuneista yleläisistä, joiden ammattitaito kestää kansainvälisen vertailun milloin tahansa.

Myös Kohti Linnan juhlia ja Linnan jatkot -lähetyksiä seurasi suuri yleisöjoukko. Ennakkolähetyksellä oli enimmillään 1,8 miljoonaa katsojaa ja keskikatsojamäärä oli 1,4 miljoonaa. Jatkoilla oli enimmillään 1,3 miljoonaa katsojaa ja keskimäärin miljoona katsojaa.

Ennätys rikki jo toista vuotta peräkkäin

Viime vuonna, jolloin ennätys rikottiin edellisen kerran, Linnan juhlien keskikatsojamäärä oli 2,5 miljoonaa ja enimmillään noin 2,6 miljoonaa.

– Muutokset viime vuoteen verrattuna olivat asiakkaan näkökulmasta maltilliset, mutta satsasimme erityisesti äänensävyyn eli tapaan, jolla kerromme asioista. Korostimme sisällöissämme iloa, rentoutta ja yhteenkuuluvuutta. Jälkimmäisestä käy hyvänä esimerkkinä TV1:n pitkä, jo iltapäivällä alkanut Kohti Linnan juhlia -lähetys, jossa olimme aiempaa enemmän läsnä myös maakunnissa. Tätä hyväksi todettua konseptia laajennamme entisestään ensi vuonna.

Ensi vuonna juhlitaan 100-vuotiasta Suomea. Krapu sanoo, että Yle on tiiviisti juhlassa mukana.

– Ensi vuodesta tulee huikea, ja toivottavasti me suomalaiset osaamme ottaa kaiken irti niistä sadoista erilaisista tapahtumista, joita vuoden aikana järjestetään ympäri maata. Yle on mukana monissa juhlavuoden tapahtumissa ja tietysti itsenäisyyspäivän juhlallisuuksissa, joista odotetaan kaikkien aikojen suurimpia.

Linnan juhlien lähetyksen kohokohtia kerrataan keskiviikkona TV1:ssä kello 19.00–20.30 Paluu Linnan juhliin -ohjelmassa. Myös Ylen Linnan juhlat -sivustolle on koottu haastatteluja ja videoklippejä illan pukuloistosta.

Juttua muokattu 16.17: Tarkennettu Areenan katsojalukuja.

Suosittelemme