Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Yhdistetyn huippulupaus Hirvosella säärissä rasitusmurtuman esiaste

Yhdistetyn maailmancupissa yllättänyt Eero Hirvonen on loukkaantunut.

Eero Hirvonen kuvassa
Kuva: Tomi Hänninen
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Eero Hirvonen on ollut tällä kaudella yllättäen suomalaisen yhdistetyn ykkösnimi. Hirvonen sijoittui Rukan maailmancupissa 11:nneksi ja Lillehammerissa 18:nneksi ja 7:nneksi. Hän on tällä hetkellä kokonaiscupissa 9:ntenä.

Hirvonen huomasi Norjan reissussa, ettei kaikki ole kunnossa ja magneettikuvat kertoivat, että hänellä on molempien säärien alaosassa rasitusmurtuman esiaste.

– Osasin odottaa jotain tällaista, mutta kun kuulin asiasta iltapäivällä, niin kyllä siinä lenteli ärräpäitä matkalla kotiin, Hirvonen sanoi Ilta-Sanomille.

Hirvonen on kärsinyt vastaavasta aikaisemminkin, sillä viime syksynä hän oli kuusi viikkoa sivussa pohkeen kolmannen esiasteen rasitusmurtuman takia. Hirvonen kertoi Ilta-sanomille, että tunnettuaan kipua Lillehammerissa, asiaa ryhdyttiin selvittämään heti.

Hirvosen mukaan hän pystyy jatkamaan harjoitteluaan korvaavilla harjoituksilla. Näillä näkymin häneltä jää väliin kaksi maailmancupin osakilpailua.

- Toivon mukaan jo joulukuun kahdella viimeisellä viikolla, viimeistään viimeisellä viikolla hän pystyy jo normaalisti hyppäämään mäestä ja silloin valmistautumisaikaa on riittävästi tammikuun maailmancupin alkuun, kertoo yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen Yle Urheilulle.

Kukkosen mukaan pääasia on nyt, että Hirvonen pääsee mukaan Lahden leirille sekä loppiaisena MM-maisemissa käytäviin maailmancupin osakilpailuihin.

- Eero tullaan näkemään hyvässä kunnossa Lahdessa loppiaisen jälkeen, se on varma asia, Kukkonen lupaa.

Lue alkuperäinen juttu tästä.

Suosittelemme sinulle