Hyppää sisältöön

Musikaalilinja jatkuu Kuopiossa: Viulunsoittaja katolla teatteriin yhteistyössä kaupunginorkesterin kanssa

Syyskuussa ensi-iltaan tulevan näytelmän ohjaa virolainen Priit Pedajas. Pääosassa maitomies Tevjenä nähdään Kai Hyttinen.

Kai Hyttinen
Kuva: Sami Tirkkonen
Seppo Tikkanen

Kuopion kaupunginteatterin johtaja Pekka Laasonen on innoissaan uudesta musikaalista. Hänen mukaansa Viulunsoittaja katolla on yksi kaikkien aikojen parhaista musikaaleista, jossa on sanomaa vielä tänä päivänäkin.

– Mietimme myös yhdessä orkesterin kanssa, että otamme musikaalin, jossa on oikeasti soitettavaa, laulettavaa ja näyteltävää. Lisäksi tämä musikaali istuu hyvin Suomen 100-vuotisteemaan, se voisi tapahtua missä vain.

Laasonen sanoo, että Kaj Hyttisen saaminen keskeiseen maitomies Tevjen rooliin ilahduttaa myös kovasti.

Kuopion kaupunginorkesterin intendentti ja Kuopion musiikkikeskuksen johtaja Michael Claussen pitää teatterin ja orkesterin syvenevää yhteistyötä luontevana osana nykyistä toimintaa. Teatteriremontin jälkeen nyt on tulossa jo toinen iso yhteinen ponnistus Sound of Music -musikaalin jälkeen.

– Yhteistyö on nyt vielä näyttävämpää, koska me olemme jo lavalla. Orkesteri on esillä produktion aikana,  Claussen sanoo.

Soitantovuosi 2017–2018 on orkesterille tärkeä, koska orkesterilla ei ole musiikkikeskuksen remontin takia "omaa kotia".

– Teatteri otti meidät vastaan ja näin mittava yhteistyö voidaan sitten tehdä, Claussen kiittelee.

Jossain vaiheessa haaveena oopperayhteistyö

Viulunsoittaja katolla -musikaalissa on kaikkiaan 46 orkesterin soittajaa, he esiintyvät klahdessa vuorossa eli lavalla on kerrallaan 23 muusikkoa. Lisäksi kokoonpanoa täydennetään ulkopuolisilla haitarin- ja mandoliininsoittajilla.

Pekka Laasonen ja Michael Claussen toivovat, että hyvin alkaneesta musikaaliyhteistyöstä muodostuu pysyvä käytäntö.

– Aina, kun saamme musiikin ja teatterin ammattilaiset yhteen tässä kaupungissa, siitä aina seuraa hyvää tai erittäin hyvää, Laasonen nauraa.

–  Toivoa on myös, että jossain vaiheessa voimme tehdä oopperayhteistyötä. Tämä on meidän molempien yhteinen toive, sanoo Michael Claussen.

Suosittelemme sinulle