Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Ylen hallintoneuvoston vetäjä Yle-kohusta: Likapyykki pestään kotona eikä julkisuudessa

Ylen hallintoneuvosto uskoo, että Ylen johto pystyy omilla toimillaan puhdistamaan talon ilmapiiriä.

Yleisradion tv-uutisten ohjaamo.
Yleisradion tv-uutisten ohjaamo. Kuva: Laura Mainiemi / Yle
Jonni Aromaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Ylen hallintoneuvosto on tyytyväinen Ylen johdon esitykseen ilmapiirin parantamiseksi Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnassa. Osa toimista on jo aloitettu, kuten keskustelut johdon ja työntekijöiden välillä. Niihin osallistuu myös talon toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

– Likapyykki pestään kotona eikä julkisuudessa, Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Kivelä (ps.) sanoo.

– Kävimme erittäin hyvän ja rakentavan keskustelun Ylen johdon kanssa. Annoimme tuen toimenpiteille, jotka yhtiön toimiva johto on aloittanut, Kivelä jatkaa.

Hallintoneuvosto keskusteli tänään tiistaina ensi kertaa Ylen ympärillä yli kaksi viikkoa velloneesta kohusta.

– Ei se ilman seuraamuksia ole jäänyt, mutta hallintoneuvosto antoi tuen sille arvokkaalle työlle, jota Yleisradio tekee ja toivoi, että tämä prosessi voi olla osaltaan pudistamassa ilmaa, Kivelä toteaa.

Hallintoneuvoston puheenjohtajan mukaan myöskään Ylen vastaavan päätoimittajan Atte Jääskeläisen johdolla tehtyyn työhön ei ole tarpeen puuttua.

Yleä ravistellut kohu sai alkunsa, kun Yle uutisoi reilut kaksi viikkoa sitten, että pääministeri Juha Sipilän (kesk.) sukulaisten omistamalla konepajayhtiöllä on noin puolen miljoonan euron tilaus nikkeliä ja sinkkiä tuottavasta kaivosyhtiö Terrafamesta. Talouspoliittinen ministerivaliokunta oli tehnyt pari viikkoa aiemmin linjauksen vaikeuksissa olevan kaivoksen sadan miljoonan euron lisärahoituksesta.

Esiin nousi kysymys pääministerin mahdollisesta esteellisyydestä rahoituksen myöntämisessä.

Sipilä hermostui Ylen uutiseen, jossa hänen mukaansa oli väärää tietoa. Sen lisäksi pääministeri piti uutista vihjailevana. Uutinen piti kuitenkin paikkansa.

Pian Ylen koko uutistoiminnan puolueettomuus kyseenalaistettiin, kun Suomen Kuvalehti väitti, että Ylen uutisten vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen olisi hyllyttänyt Sipilää koskevia juttuja pääministerin painostuksesta.

Suosittelemme