Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Yle myllää uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtoa – Näin toimitusjohtaja Lauri Kivisen kuulemiskierros vaikuttaa talossa

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan rakennetta yksinkertaistetaan, journalistista päätöksentekoa sujuvoitetaan ja hallintoa kevennetään. Toimitusjohtaja antaa täyden tukensa päätoimittaja Atte Jääskeläiselle.

Isopaja
Kuva: Yle
Mattias Mattila
Avaa Yle-sovelluksessa

Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen on tehnyt kuulemiskierroksen Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnassa kuluneen viikon aikana. Tarkoitus on ollut koota kokonaiskuva julkista keskustelua synnyttäneistä tilanteista.

Kivinen pitää tärkeänä, että Yleisradion kiistaton riippumattomuus, journalistinen uskottavuus sekä sisällön ja toiminnan laatu taataan. Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan organisaatiorakennetta yksinkertaistetaan, journalistista päätöksentekoa sujuvoitetaan ja hallintoa kevennetään. Lisäksi yhtiössä panostetaan luottamuksen lisäämiseen avoimuudella ja laajalla keskustelulla.

– Sananvapaus ja Ylen riippumattomuus ovat niin tärkeitä asioita suomalaisille, ettei Ylen uskottavuuden yllä voi olla pienintäkään epäilystä, kun journalismi kokonaisuudessaan on isossa murroksessa, Kivinen toteaa.

Nimityksiä johtoportaassa

Ylen journalistisista standardeista ja etiikasta vastaava päällikkö Riitta Pihlajamäki nimitetään Ylen uuden A-Studion toimituksen päälliköksi. Toimitukseen kootaan tv-lähetyksiä ja verkon ajankohtaisjournalismia tekevät toimittajat. Pihlajamäki on aiemmin työskennellyt Ylessä useissa eri tehtävissä.

Pihlajamäki raportoi vastaavalle päätoimittajalle Atte Jääskeläiselle ja hän tulee jäseneksi Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtotiimiin.

Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtamista halutaan selkeyttää nimittämällä päivittäisestä johtamisesta vastaavaksi päälliköksi Riikka Venäläinen. Venäläinen on aikaisemmin toiminut Ylen Yhteiskuntatoimituksen päällikkönä sekä muun muassa Helsingin Sanomien päällikkötehtävissä ja vt. vastaavana päätoimittajana.

Yhteiskuntatoimituksen päälliköksi nimitetään Venäläisen tilalle Jukka Niva.

Nimitykset tulevat voimaan 9. tammikuuta 2017.

Journalistinen linjaustyö jatkuu koko ensi vuoden

Uutis- ja ajankohtaistoiminnassa on jo käynnistetty journalistinen linjaustyö, joka jatkuu koko vuoden 2017. Linjausten tekemiseen osallistuu koko henkilökunta. Vastaava työ toteutetaan myös muissa Ylen toimituksellisissa yksiköissä.

Lisäksi Uutis- ja ajankohtaisyksikköön nimetään hallintopäällikkö, jolle keskitetään merkittävä osa hallinnollisista ja suunnittelutehtävistä. Näin toimitusten resursseja vapautetaan sisältötyöhön.

Toimituksille tarjotaan ulkopuolista apua työyhteisöjen tueksi, toimintaohjeita selkeytetään ja käytäntöjä parannetaan keskusteluilla. Tarkoituksena on parantaa luottamusta ja avoimuutta.

Suosittelemme sinulle