Hyppää sisältöön

Venäläinen Siperiaan sijoittuva tosi-tv -ohjelma "sallii" raiskaamisen ja tappamisen

Hurjan selviytymisohjelman on määrä alkaa ensi kesänä. Mukaan voi hakea kuka vain terve täysi-ikäinen.

Game2: Winter promokuva
Kuva: Game2: Winter
Mikko Leppänen

Venäläinen yrittäjä kertoo aloittavansa ensi vuonna uuden tosi-tv -ohjelman nimeltä Game2: Winter (siirryt toiseen palveluun), jossa ei ole sääntöjä, kirjoittavat muiden muassa lehdet The Siberian Times (siirryt toiseen palveluun) ja The Guardian (siirryt toiseen palveluun).

Ohjelmassa 30 kilpailijaa yrittää selvitä siperialaisella taigalla yhdeksän kuukauden ajan. Alueella elää susia sekä karhuja ja siellä on pahimmillaan 40 astetta pakkasta. Voittaja saa 100 miljoonaa ruplaa eli noin 1,55 miljoonaa euroa.

Tuottajien mukaan heidän puolestaan "kaikki on sallittua" ohjelmassa, myös raiskaukset ja murhat.

Osallistujat joutuvat allekirjoittamaan asiakirjan, jossa he hyväksyvät, että he saattavat kuolla ohjelman aikana.

Poliisi puuttuu rikoksiin

Kilpailijat saavat varustautua veitsillä, mutta tuliaseet on kielletty. Tuottajat kuitenkin varoittavat kilpailijoita, että Venäjän poliisi tulee puuttumaan mahdollisiin rikoksiin.

– Teidän täytyy ymmärtää, että poliisi tulee ja vie teidät pois. Olemme Venäjän alueella ja tottelemme Venäjän lakeja, tuottajat sanovat The Siberian Timesin mukaan.

Lehti kertoo, että Venäjän erikoisjoukkojen GRU Spetsnazin entiset jäsenet antavat kilpailijoille selviytymiskoulutusta.

The Hunger Games eli Nälkäpeli-elokuvasta vaikutteita saaneen ohjelman on ideoinut novosibirskiläinen yrittäjä Jevgeni Pjatkovski. Hänen mukaansa ohjelma kuvataan 900 hehtaarin alueella, johon on asennettu 2 000 kameraa.

– Kuvausryhmää ei ole. Koko alue on täynnä kameroita ja jokainen kilpailija kantaa kameraa, jossa on 7 tuntia kestävä ladattava akku, Pjatkovski sanoi The Siberian Timesille.

Australialaisen News.com.au -uutissivuston (siirryt toiseen palveluun) mukaan IT-miljonääri Pjatkovski on aiemmin ollut julkisuudessa kehittämänsä kiistanalaisen älypuhelinsovelluksen ansiosta. Sovellus estää puhelut velanperijöiltä.

Kilpailijaksi rahalla tai nettiäänestyksellä

Pjatkovskin mukaan ohjelmaan voi hakea mukaan kuka vain kansallisuudesta riippumatta. Tavoitteena on saada kilpailijoiksi 15 miestä ja 15 naista.

– Kilpailijoiden pitää olla vähintään 18-vuotiaita ja henkisesti terveitä, Pjatkovski sanoi The Siberian Timesille.

Osallistujat saavat mukaansa satelliittiyhteydellä varustetun "paniikkinappulan", jonka avulla he voivat tarvittaessa tilata itselleen helikopterikuljetuksen pois selviytymisalueelta. Sen jälkeen kilpailija joutuu ulos kisasta.

Ohjelmaan pääsee mukaan kahdella tavalla. Varakkaat voivat maksaa 165 000 dollarin osallistumismaksun. Osa kilpailijoista valitaan yleisöäänestyksellä netissä.

Game2: Winter -ohjelmaa on tarkoitus lähettää Internetissä ympäri vuorokauden. Ohjelma on katsottavissa eri puolilla maailmaa. Pjatkovskin mukaan viisi maata on jo ilmoittanut, että ne haluavat esittää sarjaa televisiossa.

Ohjelman on määrä alkaa 1. heinäkuuta 2017 ja sen on tarkoitus loppua 1. huhtikuuta 2018.

Kommentoijat sosiaalisessa mediassa ovat jo ehtineet leimata ohjelman säännöttömyyden markkinointikikaksi. Arvostelijoiden mielestä ohjelma kannustaa raakalaismaiseen ja eläimelliseen käytökseen.

Suosittelemme sinulle