Hyppää sisältöön

Forssa sai uuden kaupunginjohtajan Koskelta: "Yhdessä olemme enemmän"

Jari Kesäniemi valittiin maanantaina Forssan kaupunginjohtajaksi. Valinta tehtiin yksimielisesti.

Kuva: Ville Välimäki / Yle

Jari Kesäniemi on valittu Forssan uudeksi kaupunginjohtajaksi. Forssan kaupungin valtuusto päätti asiasta maanantaina.

Kesäniemi hyppää Forssan kaupunginjohtajaksi Kosken kunnanjohtajan paikalta. Ennen tätä Kesäniemi toimi Auran kunnanjohtajana.

Kesäniemi valittiin kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti. Valinta oli yksimielinen, mikä lämmittää tulevan kaupunginjohtajan mieltä.

– Se tuntuu mukavalta ja antaa hyvät lähtökohdat työlle, sanoo Kesäniemi.

Uusi kaupunginjohtaja aloittaa työssään maaliskuun alussa. Ensitöikseen Kesäniemi aikoo tutustua omaan kuntaan ja ihmisiin sekä laajemmin koko seutukuntaan. Kesäniemi vannoo yhteistyön nimeen.

– Meidän pitää miettiä, miten Forssan seutua kehitetään yhdessä. Uskon, että yhdessä olemme enemmän. Valtakunnan tasolla on tulossa paljon uudistuksia, mutta meidän pitää olla samaan aikaan kunnissa aktiivisia ja miettiä, mitä voimme tehdä uudella tavalla.

Myös Forssan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mika Penttilä uskoo, että yhdessä tekeminen lisääntyy.

– Olen varma, että saadaan eteenpäin katsova kaveri tänne ja toivotaan, että yhteistyö hänen johdollaan paranee ja tiivistyy. Näillä elementeillä Forssa lähtee lentoon.

Forssan kaupunginjohtajan virka tuli avoimeksi, kun aikaisemmin johtajana toiminut Sami Sulkko siirtyi Riihimäen kaupunginjohtajaksi. Hakijoita oli kaiken kaikkiaan kymmenen.

Suosittelemme sinulle