Hyppää sisältöön

Saara Aalto latasi uutiset julki: Levytyssopimus, seurantadokumentti ja areenakeikka Suomessa

Aalto on solminut levytyssopimukset sekä Sony Music Finlandin että Ison-Britannian Sonyn kanssa, paljastettiin tiistaina tiedotustilaisuudessa.

Saara Aalto tiedotustilaisuudessa.
Saara Aalto tiedotustilaisuudessa. Kristoffer Ignatius haastattelee.

Saara Aalto on solminut levytyssopimukset sekä Sony Music Finlandin että Iso-Britannian Sonyn kanssa. X Factorin luojan Simon Cowellin levy-yhtiö Syco on osa Britti-Sonya. Cowell otti levytyssopimuksen puheeksi Aallon kanssa heti kilpailun tuloksen selvittyä.

– Kun Matt oli voittanut, Simon sanoi jo lavalla, että toivottavasti tehdään yhteistyötä. Sanoi se muutakin, mutta kaikkea en tässä kerro.

Hyväntuulinen Saara Aalto paljasti jatkosuunnitelmansa tiistai-iltapäivänä Sony Music Finlandin tiedotustilaisuudessa helsinkiläisessä hotelli Kämpissä.

– Tämä on todella harvinaista, että kahden eri maan yhtiöt tekevät työtä yhdessä. Minulle on tarjottu jo aivan mahtavien tekijöiden biisejä. Kaikki biisit luultavasti ovat sellaisia, joita ei ole ennen levytetty. Minulle on tarjottu muun muassa yhtä Sian kappaletta ja unelma olisi se, että voisimme säveltää yhdessä. Kuka tietää.

Uutta musiikkia aletaan levyttää heti tammikuussa ja mikäli aikataulut sallivat, Aalto matkustaa heti alkuvuodesta Los Angelesiin studioon. Kaikkea ei ole vielä viikossa ehditty viilata valmiiksi asti, kun työn alla on myös muutto Lontooseen.

Huhut levytyssopimuksesta velloivat vahvoina jo etukäteen, sillä Aalto oli julkaissut sosiaalisessa mediassa kuvia itsestään äänitysstudiossa. Lisäksi Sony Music Finlandin toimitusjohtaja Wemppa Koivumäki hehkutti viikko sitten Aallon lahjakkuutta ja arveli tällä olevan potentiaalia ensimmäiseksi suomalaiseksi viihdemusiikin maailmantähdeksi.

Konsertteja ja globaaleja haaveita

Tilaisuudessa saatiin lisävaloa myös Aallon tulevista live-esiintymisiin. Tiistai-iltana Saara Aalto esiintyy faneilleen helsinkiläisessä yökerhossa muutaman kappaleen verran ja ensi viikolla Oulu järjestää hänelle kotiinpaluujuhlat. Tammikuussa Aallolla on keikka Vihdin laskettelukeskuksessa, mutta suurempaa on tulossa.

X Factor -kilpailuun liittyvä kiertue vie Aallon ensi vuonna pariksi kuukaudeksi Ison-Britannian kiertuelavoille. Kiertue käynnistyy Nottinghamista 23. helmikuuta ja vie laulajan saarivaltion isoimmille estradeille yhdessä muiden kykykilvan finalistien kanssa.

Innostunein Aalto on kuitenkin Helsinki Areenan konsertista, jonka hän pitää pääsiäisenä.

– Sen teema on In my Wildest Dreams. Se on kiitos kaikille suomalaisille, jotka ovat olleet tukenani. Tämä juttu alkoi minun matkanani X Factorissa, mutta on ihanaa, että siitä tuli suomalaisten yhteinen matka.

Saara Aalto paljasti myös, miksi hän ilmestyi lentokentälle tiistaina kuvausryhmän kanssa.

– Yle tekee minusta seurantadokumenttia, mutta siitä kerrotaan lisää myöhemmin.

Aallolla on nyt taskussaan myös kaksi kansainvälistä managerointisopimusta. Kansainvälistä uraa edistävät Global ja Roar Global yhteistyössä. Suomen päässä artistin asioita hoitaa jatkossakin pitkälti manageri-kihlattu Meri Sopanen.

– On hirveän tärkeää, että rinnalla on ihminen, johon voi luottaa ihan täydellisesti. Hän pysyy spesiaaliassistenttinani. On hankala selittää, miten paljon tämä teettää työtä koko ajan. Meri on koko X Factorin ajan tehnyt kymmentuntisia päiviä.

Haaveet ovat kansainvälisessä urassa. Aalto sanoo haluavansa tehdä musiikkia kaikille.

– Britanniassa ollaan kauhean innoissaan siitä, että innostun kielistä ja olen levyttänyt jopa kiinaksi. Se on mun valttikorttini, että innostun helposti kielistä ja opin ainakin muutaman sanan helposti, olen valmis melkein minne vaan.

Suosittelemme sinulle