Hyppää sisältöön

Tältä Särkänniemen delfinaariossa näyttää nyt – sisäliikuntapuisto valmistui

Särkänniemen delfiinialtaat täyttyvät pian pienistä ja isoista liikkujista.

Kuva: Antti Eintola / Yle

Särkänniemen huvipuistoalueelle Tampereelle rakennettu SuperPark aktiviteettipuisto on valmistunut. Alunperin sen piti avautua jo alkukesästä, mutta delfiinien siirto uuteen kohteeseen viivästyi, mikä puolestaan viivytti delfinaarion tiloihin tulleen sisäliikuntapuiston rakentamista. Delfiinit siirrettiin Kreikkaan elokuun lopulla.

Kuva: Antti Eintola / Yle

Remontissa delfinaario on kokenut ison muodonmuutoksen. Aiemmasta toiminnasta ei näy juurikaan jälkiä, jos lukuun ei oteta tilan mallia ja esimerkiksi kattorakenteita. Toimintoja on sijoitettu useampaan kerrokseen. Esimerkiksi vanhan delfiinialtaan pohjalla on polkuautorata ja sen päällä trampoliineja.

Kuva: Antti Eintola / Yle

Tilaa Särkänniemen SuperParkissa on lähes 3 500 neliötä. Puistossa on kolme aluetta, jotka on suunnattu eri lajeille ja eri-ikäisille harrastajille. Tiloissa toimii myös ravintola.

Kuva: Antti Eintola / Yle

Pirkanmaalla sisäleikkipaikkojen kilpailu on koventunut selvästi tänä syksynä. Marraskuussa Tampereen Lielahteen avautui pohjoismaiden suurimpaan leikkiketjuun kuuluva Leon Leikkimaa. Tampereella lapsia ja aikuisia liikuttaa myös perheliikuntakeskus Hippa sekä HopLop-ketju, joka on avaamassa uuden toimipisteen vuoden alussa Tampereen naapuriin Pirkkalaan. 

Alalla uskotaan, että kävijöitä riittää moneen keskukseen.

– Lasten ja nuorten liikuttaminen sekä perheiden yhdessäolo on niin kasvava ala, että kyllä tässä useammalle yrittäjälle riittää töitä, uskoo SuperParkin toimitusjohtaja Juha Tanskanen.

Kuva: Antti Eintola / Yle

Tänään keskiviikkona Särkänniemen uutta vetonaulaa on esitelty juhlavieraille. Yleisölle puisto avautuu torstaina.

Särkänniemen SuperPark on ketjun viides puisto. Seuraava avataan ensi vuoden alussa Espooseen.

Kuva: Antti Eintola / Yle

Juttua korjattu 22.12. kello 12.23: Särkänniemen puisto on viides SuperPark, ei kuudes.

Suosittelemme sinulle