Hyppää sisältöön

Pertti Kurikan Nimipäivät lopettaa tapaninpäivänä

Suosittu, euroviisuissa edustanut yhtye soittaa viimeisen keikkansa Helsingissä. Bändi on aiemmin ilmoittanut hajaantuvansa, kun Pertti Kurikka täyttää 60 vuotta.

Kuva: Robert Jaeger / EPA

Maailmanmainetta niittänyt kehitysvammaisten punk-yhtye Pertti Kurikan Nimipäivät lopettaa soittonsa tapaninpäivänä helsinkiläisbaari On The Rocksin keikalla.

– Täytän 60 vuotta. Haluan kiittää teidän puolestanne tästä vuodesta kaksikymmentätuhattakuusitoista. Tämä bändihomma on ollut kauhean kivaa, kirjoittaa nokkamies Pertti Kurikka tiedotteessa. Kurikka on yhteen kitaristi ja sanoittaja-säveltäjä.

Yhtyeestä tehty dokumenttielokuva Kovasikajuttu (2012) keräsi palkintoja ulkomaita myöten. Dokumentille on kerrottu olevan tekeillä jatko-osa Pertti Kurikan, laulaja Kari Aallon, basisti Sami Helteen ja rumpali Toni Välitalon viime vuosien kuulumisista. Vuonna 2015 yhtye valittiin äänivyöryllä Suomen euroviisuedustajaksi kappaleella Aina mun pitää, joskaan suomenkielinen punk ei kantanut kilpailun finaaliin.

Seitsemän toimintavuotensa aikana Pertti Kurikan Nimipäivät on esiintynyt sadoilla keikoilla, myös ulkomailla Pohjois-Amerikassa ja monissa Euroopan maissa.

Ylen Elävässä arkistossa on kattavasti videoita punkkareiden vuosien varrelta.

Suosittelemme sinulle