Hyppää sisältöön

Hyvä Joulumieli -keräys kokosi ennätyspotin – 30 000 vähävaraista perhettä sai avustusta ruokaostoksiin

Keräyksellä saatiin kasaan 2,1 miljoonaa euroa, jolla saadaan ruokalahjakortti 30 000 vähävaraiselle lapsiperheelle.

Riisipuuro.
Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Emmakaisa Jokiniemi

Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin yhteinen Hyvä Joulumieli -keräys saavutti ennätyssuuren 2,1 miljoonan euron tavoitteensa. 

Lahjoitusten avulla 30 000 vähävaraista lapsiperhettä sai jouluksi 70 euron ruokalahjakortin. Viime vuonna 22 000 perheelle saatiin vastaavat lahjakortit. Korttien määrä on siis kasvanut, mutta läheskään kaikille vähävaraisille perheille niitä ei riittänyt tänäkään jouluna.

Hyvä Joulumieli -keräykseen lahjoittaneiden joukossa on yritysten lisäksi hyvin monenlaisia tahoja säätiöistä syntymäpäiväsankareihin. Tänä vuonna erityisesti yksityishenkilöiden tekemien lahjoitusten määrä kasvoi.

– Kiitämme lämpimästi kaikkia niitä tuhansia lahjoittajia, jotka ovat osallistuneet keräykseen ja auttaneet meitä jakamaan Hyvää Joulumieltä, sanoo viestintäjohtaja Liisa Partio MLL:n tiedotteessa.

Hyvä Joulumieli -keräyksen tuotolla jaetaan kotimaan vähävaraisille lapsiperheille ruokalahjakortteja, joilla voi ostaa ruokatarvikkeita S-ryhmän ruokakaupoista, Lidl-myymälöistä ja K-ruokakaupoista.

Keräys järjestettiin tänä vuonna jo 20. kerran.

Suosittelemme sinulle