Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Joulunvietto on sujunut melko rauhallisesti

Jouluaatto ja joulupäivän vastainen yö ovat sujuneet melko tavanomaisissa merkeissä poliisin näkökulmasta. Suurilta onnettomuuksilta ja tulipaloilta on vältytty.

Jouluviikonloppu on sujunut hieman tavallista viikonloppua rauhallisemmin.
Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Minna Uusi-Eskola
Avaa Yle-sovelluksessa

Kotihälytyksiä ja ravintolanujakointia on mahtunut suomalaisten joulunviettoon tänäkin vuonna.

– Itä-Suomessa poliisilla on ollut tehtäviä vähemmän kuin tavallisena viikonloppuna. Levottomuutta, nujakointia ja kotihälytyksiä on kuitenkin ollut, joten varsinaisesta joulurauhasta ei voida puhua, kertoo komisario Arto Vanninen Kuopion tilannekeskuksesta.

– Alkoholi on ollut  monessa mukana.

Oulussa aatto on sujunut rauhallisemmin kuin viikonloppuisin yleensä. Vanhempi konstaapeli Sami Hurme kertoo lumisateen myös hillinneen liikennekäyttäytymistä Oulun seudulla.

Sisä-Suomen poliisin alueella joulu ei ole tähän mennessä teettänyt poliisilla lisätyötä tavalliseen viikonloppuun verrattuna.

– Ravintolakähinöitä ja kotihälytyksiä on ollut, mutta tehtävissä ei ole ollut mitään poikkeuksellista, kertoo ylikomisario Jari Peltomäki Tampereen tilannekeskuksesta.

Lounais-Suomen alueella joulunvietto on ollut ehkä keskimääräistä viikonloppua vilkkaampaa.

– Turun keskustassa on ollut jouluna tavanomainen viikonlopun meno, kun ihmiset ovat tulleet ravintoloihin,  kuvailee komisario Marko Luotonen.

Pääkaupunkiseudulla liukkaat tiet aiheuttivat alkuillasta ulosajoja ja peltikolareita.

– Puolenyön aikaan keikkatahti tiivistyi sitten kotihälytysten ja pahoinpitelyjen takia, kertoo komisario Riku Korpela Helsingin tilannekeskuksesta.

– Joulunvietto on sujunut odotetusti, normaaliin viikonloppuun verraten on ollut hiljaisempaa, Korpela kertoo.

Joulunvietossa on toistaiseksi vältytty suuronnettomuuksilta ja tulipaloilta.

Suosittelemme