Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Nuoret Leijonat itseluottamusta uhkuen kaatamaan Tshekkiä: "Fleda kuntoon"

Petrus Palmu ja Henrik Borgström kuuluvat niihin pelaajiin, joista toivotaan uusia vastuunkantajia nuorten MM-kisoissa. Suomi avaa kisat puoliltaöin Tshekkiä vastaan.

Henrik Borgström
Henrik Borgström Kuva: Yle
Riku Salminen,
Joska Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomi–Tshekki TV2:lla klo 00.00.

Parikymppiset suomalaiset jääkiekkoilijat ovat viime vuosina tulleet tunnetuksi terveestä itseluottamuksestaan. Kuvia ei kumarreta, eikä vastustajia kunnioiteta liikaa. Usko omaan tekemiseen on ollut vahvaa – ja niin tuloskin. Suomi on voittanut alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden sekä 2014 että 2016.

Samalla reseptillä mestaruutta hakee myös tämän vuoden nuorten MM-turnaukseen matkannut leijonaryhmä.

Kanadassa jo lähes kaksi viikkoa kisoihin valmistautunut joukkue pääsee vihdoin tosipeleihin tiistaiyönä, kun Suomi kohtaa Tshekin. Viime päivinä odottaminen on käynyt pitkäksi.

- Kyllä tämä hotellielämä on alkanut vähän puuduttaa. Joulukin meni vähän ohi, kun ei ollut perheen kanssa, joukkueen kakkossentteri Henrik Borgström sanoi.

- Nyt fiilikset alkavat nousta koko ajan, kun näkee Tshekkien treenaavan ja laittaa fledaa kuntoon joukkuekuvaa varten, Borgström hekumoi.

Nuoret Leijonat keskittyy ennen kaikkea omaan tekemiseen – aivan kuten viime vuonna. Avausvastustajan pelaajat eivät ole suomalaisille kovin tuttuja.

- En hirveästi tunne Tshekin pelaajia. Veikkaan, että sieltä löytyy taitoa ja tasainen nippu. Varmaan hyvä peli tulossa, mutta uskon, että meillä on parempi joukkue, ykkösketjun Petrus Palmu linjasi.

Uusia vastuunkantajia

Nuorten Leijonien MM-joukkueesta löytyy viisi edelliskisojen mestaria. Kotikisojen kultajoukkueen suurimmat hyökkääjätähdet Jesse Puljujärvi, Sebastian Aho ja Patrik Laine pelaavat jo NHL:ssä, joten uusia vastuunkantajia tarvitaan.

Juuri Palmu ja Borgström kuuluvat niihin pelaajiin, joiden pitää tänä vuonna nousta esiin. Molemmat jäivät kotikisojen ryhmästä niukasti ylös.

- Kyllä se vähän potki viime kaudella eteenpäin. Oli vielä enemmän nälkää näyttää, että ottaa paikan täältä, Palmu sanoi.

HIFK:n A-nuorissa viime kaudella pelannut Borgström juoksi kiekkolegenda Ville Peltosen mukaan pitkään kisajunan perässä, muttei ihan ehtinyt kyytiin.

- En ollut ihan valmis pelaaja siihen. Tällä kaudella jenkeissä luistelu on mennyt eteenpäin, on tullut voimaa ja puolustuspelaaminen on parantunut. Olen paljon vastuullisempi molempiin suuntiin, Borgström sanoi.

Borgström on pelannut tällä kaudella Denverin yliopistojoukkueessa 14 ottelua, joissa on syntynyt 16 (8+8) tehopistettä. Florida Panthersin ykköskierroksen varaus johtaa Suomen kakkosketjua.

Palmu hyökkää ykkösvitjassa Julius Nättisen ja Eeli Tolvasen kanssa. Kolme kautta junioriliiga OHL:ssä Owen Sound Attackissa pelannut Palmu on löytänyt tällä kaudella hurjan tehovireen. Hän on tehnyt 32 ottelussa 44 (23+21) tehopistettä.

- Ensimmäinen kausi oli vähän uuteen kulttuuriin ja ympäristöön tutustumista. Sitä mukaa, kun ikää tulee, niin pitääkin alkaa ottamaan johtavaa roolia siellä. Hommia on tehty ja olen uskonut itseeni, vaikka olen pienikokoinen pelaaja, 171-senttinen Palmu sanoi.

Ylen Kisaoppaasta löydät kaikki uutiset, tulokset, videot ja lähetysajat.

Suosittelemme