Hyppää sisältöön

Vuosi vaihtuu kirkonkellojen soidessa ja rakettien paukkuessa

Osa keskipohjalaiskunnista järjestää ilotulituksen muutaman vuoden tauon jälkeen. Muutamissa kunnissa kuullaan myös kirkonkellojen soittoa.

Ilotulite taivaalla.
Kuva: Pekka Havukainen / Yle
Petra Haavisto

Pietarsaaressa ja Ylivieskassa vuodenvaihteen ilotulitus järjestetään useamman vuoden tauon jälkeen. Pietarsaaren torilla uudenvuoden vastaanotto alkaa kello 17.00. Ohjelmassa on musiikki-ilotulituksen lisäksi glögiä, pipareita, puhe ja paikallisten tähtien esittämää musiikkia.

Ylivieskan Kauppatorilla uudenvuoden vastaanotto on osa Suomi 100-vuotisjuhlavuotta ja Ylivieskan kaupungin 150-vuotisjuhlaa. Tilaisuus alkaa makkara- ja mehutarjoilulla kello 19.40. Ohjelmassa on myös musiikkia, tanssia, puhetta, tulipalloesitys ja jääkuningattaren julistus. Tapahtuman päättää ilotulitus.

Kokkola järjestää uutena vuotena kaksi ilotulitusta Kauppatorilla. Lasten ilotulitus on kello 19.00 ja vanhempien puolen yön aikaan. Myös Kalajoen Hiekkasärkillä ammutaan raketteja vuoden vaihtuessa.

Kirkonkellot soivat menneelle ja tulevalle

Kokkolan, Kaustisen ja Ullavan kirkoissa kirkonkellot soittavat juhlasoiton vuoden vaihduttua.

Soitolla juhlistetaan Suomea itsenäisyyden ja reformaation juhlavuoden alkamista. Kirkon mukaan reformaatio tuki aikoinaan suomen kielen ja koulutuksen asemaa, mikä loi pohjaa kansallisen identiteetin synnylle ja itsenäisyyspyrkimyksille. Nyt on kirkon mukaan mahdollisuus pysähtyä iloitsemaan menneiden sukupolvien työstä ja miettimään niitä tapoja, joilla rakennetaan tulevaisuuden kirkkoa ja yhteiskuntaa.

Suosittelemme sinulle