Hyppää sisältöön

Hyökkääjä tappoi kymmeniä yökerhossa Istanbulissa

Yökerhossa oli 500 – 600 juhlijaa hyökkäyksen aikana. Istanbulissa on käynnissä laaja poliisioperaatio tekijän löytämiseksi.

Kuva: EPA

Hyökkääjä ampui Reina-yökerhon ulkopuolella olleen poliisin ja tulitti sattumanvaraisesti vuodenvaihteen juhlijoita varhain sunnuntaiaamuna, kertoo turkkilainen televisiokanava NTV. Iskussa on kuollut vähintään 39 ihmistä, joiden joukossa on 16 ulkomaalaista.

Sairaalaan on viety 69 ihmistä saamaan hoitoa, kertoo sisäministeri Suleyman Soylu.

Yökerhossa oli iskun aikana 500–600 ihmistä juhlimassa. Ihmiset hyppäsivät paniikissa yökerhosta Bosborinsalmeen. Heitä on pelastettu vedestä.

Isku tapahtui Turkin Istanbulissa, Ortakoyn alueella. Poliisi on eristänyt alueen.

Paikalla on poliiseja ja ambulansseja.

Turkin poliisi on aloittanut suuroperaation tekijän kiinnisaamiseksi.

Ministeri Soylun mukaan ampujia uskotaan olevan vain yksi. Hän saattoi käyttää alussa joulupukin asua, mutta poistui paikalta muussa asussa.

Eräissä tiedotusvälineissä on puhuttu, että tekijöitä olisi ollut kaksi, joista toinen olisi kuollut iskun aikana.

Ei tietoa suomalaisuhreista

Suomalaisia ei tiedetä olleen yökerhossa iskun aikaan, eikä suomalaisuhreista ole tullut tietoon. Suomen suurlähetystö Ankarassa kehottaa Istanbulissa olevia suomalaisia olemaan yhteyksissä omaisiinsa.

Poliisi ei myöskään tiedä, kuuluko tekijä johinkin terroristijärjestöön. Mikään taho ei ole ilmoittautunut iskun tekijäksi.

Turkin pääkaupunkiin Ankaraan ja Istanbuliin tehtiin vuonna 2016 useita iskuja. Kaupunkien turvallisuustasoa on nostettu vuoden vaihtumisen ajaksi. Istanbulissa on ollut jopa 17 000 poliisia takaamassa vuoden vaihteen rauhaa.

Lue myös: Istanbulin iskun uhrien joukossa ei tiettävästi suomalaisia

Suosittelemme sinulle