Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Oliko liian lyhyt joulu ja uusivuosi? Näin osuvat arkipyhät vuonna 2017

Hallitusvetoinen kiky-sorvaus on tietyissä työntekijäryhmissä johtanut siihen, että loppiainen voi olla tästä vuodesta alkaen ihan tavallinen työpäivä.

Joulukoristeita riippuu ostoskeskuksen katosta.
Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Tiina Länkinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Joulun ja uudenvuoden vapaapäivät osuivat työntekijälle harmillisesti vuoden 2016 lopussa viikonloppuun lukuunottamatta maanantaille sijoittunutta tapaninpäivää. Katkerasti vappupäiväkin meni viimeksi sunnuntaille.

Tänä vuonna 2017 saadaan yksi arkivapaa edellisvuotista enemmän.

Arkipyhät 2017 -grafiikka
Kuva: Yle Uutisgrafiikka/Leena Luotio

Kunakin vuonna arkipyhiä on muun muassa pitkänperjantain ja kolmen päivän joulusuoran vuoksi "pakostakin" viisi. Vuonna 2017 arkipyhiä kaikkiaan yhdeksän.

Vuoden ensimmäistä arkipyhää saadaan viettää jo perjantaina loppiaisena 6. tammikuuta. Tosin hallitusvetoinen kiky-sorvaus on tietyissä työntekijäryhmissä johtanut siihen, että loppiainen voi olla tästä vuodesta alkaen ihan tavallinen työpäivä. Sama voi koskea jatkossa helatorstaitakin.

Satavuotiasta Suomea juhlitaan keskiviikkopäivänä 6. joulukuuta.

Kalenterivuosi tuntee 11 mahdollista arkipyhävapaata, jos vailla virallista pyhäpäivän asemaa olevat juhannus- ja jouluaatto lasketaan sellaiseksi. Tänä vuonna jäädään vaille arkeen osuvaa uudenvuodenpäivää ja jouluaattoa.

Suosittelemme