Hyppää sisältöön

Avustuksia ei tullut mistään – naisvoimistelijat ahkeroivat omin voimin huippuhallin

Suomen suurimpiin seuroihin lukeutuva Jyväskylän Naisvoimistelijat ei lannistunut kielteisistä avustuspäätöksistä, vaan toteutti suuren harjoitushallin omin voimin. JNV:n lauantaina avattavaan halliin tulee yhdet Suomen parhaimmista harjoitusolosuhteista joukkuevoimistelulle, kilpa-aerobicille sekä lasten ja aikuisten harrasteliikunnalle.

Voimisteluhalleissa turvalliset lattiat ovat ensiarvoisen tärkeät. Kuva: Sanna Nuija

Jyväskylän Naisvoimistelijoissa on noin 2000 jäsentä ja se on Keski-Suomen suurin voimisteluseura. Tänä vuonna sata vuotta täyttävä seura on kärsinyt pitkään harjoitustilojen puutteesta, sillä Jyväskylän kaupungin tilaresurssit ovat käyneet seuralle pieneksi.

– Oma halli on ollut jo pitkään toiveena. Joukkueet ovat harjoitelleet osittain käytävillä tilapulan takia, kertoo hallihankkeesta vastaava Janina Mäkinen JNV:n hallituksesta.

Tukea hankkeeseen ei ole saatu kaupungilta, valtiolta, yksityisiltä tai säätiöiltä.

Janina Mäkinen

Seurassa on kesästä asti tehty töitä hallitilojen toteuttamiseksi. Riittävän kokoinen tila löytyi Sorastajantieltä Seppälästä. Samassa eläkeyhtiö Varman omistamassa kiinteistössä ovat vuokralaisina muun muassa sisäliikuntapuisto HopLop  ja tavaratalo Tokmanni.

Noin 1 300 neliön harrastustilat JNV rahoittaa pitkälti seuran omilla varoilla. Hallihankeen vuoksi JNV:ssä onkin tehty pitkään töitä sen eteen, että talous pyörii hyvin. Eläkeyhtiö Varma tuki hanketta purkamalla hallin seiniä ja rakentamalla uusia seuran tarpeisiin.

– Tukea hankkeeseen ei ole saatu kaupungilta, valtiolta, yksityisiltä tai säätiöiltä, vaikka ollaan haettu. Seura on hankkinut halliin muun muassa urheilulattiat, kertoo Mäkinen.

Turvalliset tilat moneen harjoitteluun

Uudessa hallissa on yhteensä neljä liikuntatilaa. Yksi on varattu aikuisten ryhmäliikuntaan ja tanssillisen voimisteluun. Pienempi tila on varattu lasten harrasteliikuntaan ja kilpa-aerobiciin.

Lisäksi löytyy joukkuevoimistelulle oma iso tila, jonka saa jaettua tarvittaessa kahteen osaan. Joukkuevoimistelun turvallista harjoittelua varten tilaan tulee kunnollinen kanveesi sekä kaksi voimistelumattoa.

Onhan tämä kotipesä seuralaisille.

Janina Mäkinen

– Nyt saadaan kaikki seuran toiminta koottua oman halliin. Päästään kaikki liikkujat ikätasosta ja harrastuksesta riippumatta saman katon alle. Onhan tämä kotipesä seuralaisille ja se luo kyllä seurayhteisöä, iloitsee Janina Mäkinen.

Täysin lohduttomana JNV:ssä ei nähdä Jyväskylän panostuksia liikuntapaikkarakentamiseen. Mäkinen nostaa positiiviseksi esimerkiksi meneillään olevan laajan Hippos-hankkeen.

–Toisaalta välillä mietityttää, että voisiko resursseja olla vähän enemmän. Jyväskylässähän on hieno lajikirjo ja paljon jäseniä seuroissa. Tällä hetkellä muun muassa isot salibandyseurat pohtivat, että pitäisikö hankkia omia tiloja, kun kapungissa ei ole harrastajille tarpeeksi isoja tiloja.

Sorastajantien hallissa on tilaa yhteensä 1 300 neliöä. Kuva: Sanna Nuija

Suosittelemme sinulle