Hyppää sisältöön

Lappilainen, äänestä suosikkiasi Lappi-kirjoista!

Lapin kirjallisuuspalkinnosta kisaa kuusi teosta. Näistä yleisö voi valita oman suosikkinsa.

Rovaniemen pääkirjasto on yksi paikoista, joissa voi äänestää omaa suosikkiaan. Kuva: YLE / Sirkku Savusalo
Perttu Ruokangas

Yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan Lappi-kirjallisuuspalkintoehdokkaista. Äänen voi antaa netissä (siirryt toiseen palveluun) ja paikan päällä jokaisessa Lapin kirjastossa. Yleisöäänestys jatkuu 15. tammikuuta saakka.

Äänestää voi kuudesta Lappi-aiheisesta kaunokirjallisesta teoksesta, jotka kirjastoväestä koostunut esiraati on valinnut. Palkintoa varten raati kävi läpi lähes 150 vuosina 2015-2016 ilmestynyttä kirjaa, jotka ovat lappilaislähtöisen kirjailijan kirjoittamia tai käsittelevät Lappia.

Yleisösuosikki julkistetaan 8. helmikuuta eli samana päivänä kun Lappi-kirjallisuuspalkinto jaetaan ensimmäistä kertaa. Palkittavan teoksen valitsee dokumenttiohjaaja Katja Gauriloff.

Kirjallisuuspalkinnosta ja yleisösuosikin tittelistä kilpailevat Mikko-Pekka Heikkisen Poromafia, Niillas Holmbergin Jos itseni pelastaisin itseltäni, Minna Rytisalon Lempi, Kauko Röyhkän Lapinpoika, Heli Slungan ja Jaana Seppäsen Lapin Lolita sekä Kerttu Vuolabin Valon airut.

Lappi-kirjallisuuspalkinnon arvo on 2000 euroa ja yleisön suosikki palkitaan 500 eurolla. Kirjallisuuspalkinnon ovat perustaneet Lapin kirjastot.

Suosittelemme sinulle