Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Jäälinnabuumi alkaa taas Helsingissä ja Vantaalla – kaupunginosien välinen taisto on käynnissä!

Pääkaupunkiseudulle nousee lähipäivinä maitotölkkeihin pakastetuista jääharkoista kasattavia jäälinnoja. Viime vuoden tapaan ilmassa on kisailua kaupunginosien välillä.

Arabianrannan jäälinna
Merenrannalle Helsingin Arabianrantaan nousi viime vuoden tammikuussa yksi hienoimmista jäälinnoista. Kuva: Juha Blomberg / Yle
Vesa Marttinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Viime vuonna uudenvuoden ja loppiaisen välillä pääkaupunkiseudulla syntyi erikoinen jäälinnabuumi. Ainakin Korsoon, Tapaninvainioon, Kalasatamaan, Ruoholahteen, Viikkiin, Herttoniemeen sekä Arabianrantaan nousi asukkaiden yhteispelillä rakentamia jäälinnoja.

Nyt kovat pakkaset ovat jälleen täällä ja jäälinnabuumi nostaa päätään. Lähipäivinä linnoja rakennetaan ainakin Korsossa, Tapaninvainiossa, Pohjois-Haagassa sekä Kivistössä.

Perusasiat sovitaan Facebookissa

Tyhjiin maito- tai mehutölkkeihin jäädytetyistä jäälohkareista tehdyt jäälinnat syntyvät aktiivisten asukkaiden yhteispelillä.

– Paikka ja aika sovitaan Facebookissa äänestämällä, kertoo Tapaninvainioon viime vuonna linnaa puuhannut Esa Heiskanen.

Tapaninvainion linnan suunnittelu on jo täydessä vauhdissa, kuten myös Korson Leppäkorven hiekkamontun linna.

– Tämänvuotinen tapahtuma laitettiin Facebookiin alkuviikosta ja jo nyt osallistujia on mukava määrä, sanoo linnan rakentajiin kuuluva Ari Toivonen.

Kaupunginosien välistä kisailua

Jäälinnabuumi synnytti jo viime vuonna pienimuotoista kilpailua kaupunginosien kesken. Esa Heiskasen ja Ari Toivosen mukaan tämä on hauska sivujuonne, mutta ei touhun varsinainen tarkoitus.

– Ensimmäinen ja tärkein asia on yhdessä tekeminen. Kisailu tuli mukaan sitten myöhemmin. Myönnettäköön, että itsekin tuli viime vuonna hieman vakoiltua muiden kaupunginosien jäälinnojen Facebook-sivuja ja lainattua parhaita rakennusideoita, Heiskanen sanoo.

Toivonen pitää kilpailua hyvänä asiana ja heittää ilmoille reippaan pelinavauksen.

– Perjantaina täällä aletaan rakentaa ei Helsingin, ei Espoon, ei Vantaan eikä Suomen, vaan koko maailman parasta, värikästä jäälinnaa!

Suosittelemme sinulle