Hyppää sisältöön

Obaman kutsu löi ällikällä Duudsonin – "Montaa härmäläistä ei varmaan ole Valkoisessa talossa ollut"

Jukka Hildén kuvaili oloaan epätodelliseksi saatuaan kutsun Valkoiseen taloon.

Jukka Hildén
Duudsonien Jukka Hildén osallistuu 70 muun digitaalisen vaikuttajan kanssa paneelikeskusteluun ja illalliselle Valkoisessa talossa torstaina. Kuva: AOP
Hanna Hanhinen

Duudsonien Jukka Hildén pitää suurena kunniana Yhdysvaltain presidentti Barack Obamalta saamaansa kutsua Valkoiseen taloon. Hän osallistuu 70 muun digitaalisen vaikuttajan kanssa paneelikeskusteluun ja illalliselle torstaina. Asiasta kertoi keskiviikkona Kauppalehti (siirryt toiseen palveluun).

Hildén sanoo Yle Uutisille odottavansa tapahtumaa innolla. Kutsun saaminen yllätti miehen täysin.

– Laitoin sen ensimmäiseksi meidän lakimiehelle ja agentille, että pitääkö tämä paikkaansa. Olo oli epätodellinen, mutta tottahan se oli. Aivan huikea fiilis saada kutsu Valkoiseen taloon. Hirveän montaa härmäläistä siellä ei varmaan ole ollut, hän naurahtaa.

Presidentin lisäksi paikalla on hänen vaimonsa Michelle Obama sekä varapresidentti Joe Biden.

Jukka Hildén on Duudsoneiden tuotantoyhtiön USA:n-toimiston vetäjä Los Angelesissa. Hänen mukaansa on hyvä asia, että myös nuoria vaikuttajia kuullaan siitä, mihin suuntaan he näkevät maailman olevan menossa. Hän sanoo, että tapahtumassa keskustellaan muun muassa koulutuksesta ja tasa-arvosta.

– Nuo asiat ovat Suomessa hyvällä mallilla. Se antaa ihan hyvää perspektiiviä myös siihen, kun on asunut pidempään USA:ssa ja näkee, kuinka vaikeita esimerkiksi lasten kouluasiat ovat.

Hänen mukaansa kutsu on osoitus myös siitä, että tehdyssä työssä on onnistuttu.

– Me puhutaan elämänkokemuksella ja hyvällä perspektiivillä asioista nuorille ja halutaan rohkaista niitä kehittymään, haastamaan itseään ja ennen kaikkea seuraamaan unelmiaan, hän sanoo.

Suosittelemme sinulle